CHP Zonguldak 24. dönem milletvekili aday adayı ve CHP Kdz.Ereğli İlçesinin önceki Başkanı Yaşar Balcı’dan dobra dobra.

Balcı, kurultay girişimleriyle ilgili olarak düşüncelerini de ifade ettiği açıklamasında, Kdz. Ereğli ilçe binasında örgüt  tarafından düzenlenen toplantıda konuşulmayan konuların konuşulmuş gibi aktarıldığına dikkat çekerek, parti olarak sevgi ve barışı yaşamak istediklerini ifade etti.

CHP’de kamuoyunda sürekli iç kavga ile gündemde olmaya devam ederken, eski ilçe başkanı ve milletvekili aday adaylarından Yaşar Balcı’ya “nedir bu durum?” diye sorduk. Balcı, kurultay süreciyle ilgili attığı bir imza olmadığını, ancak kurultayların da bir değerlendirme yapılabilmesi için fırsat olarak gördüğünü dile getirdi.
Balcı’nın gazetemize yaptığı açıklama şöyle:

KILIÇDARLOĞLU’NA OY VERDİM

“Kamuoyunda Önder Sav ve Deniz Baykal’ın delegeleri olarak söyleniyoruz ya. Bu delegeler Mayıs 2010 yılında yapılan kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığına tam destek verdiler. Aynı delegeler milletvekili genel seçimlerine 6 ay kala 18 Aralık 2010’da da  parti meclisine de tam destek verildi. 2 Kongrede nasıl oldu da şu anki yönetime tam destek veren bu delegeler ile ilgili kamuoyunda çeşitli konuşmalar yapılabiliyor?

YETKİM YOK

Parti içerisinde ünvanım ve yetkim yok onun için benim herhangi bir organizasyon yapmam mümkün değil, Kurultay delegeleri bağımsızlardır.  Şu anda öyle bir şey yok 2 kongrede de Kılıçdaroğlu’na tam destek verdim. Bize sunulan 80 kişilik parti meclisini hiç tereddüt etmeden seçtik.

HEDEFİ TUTTURAMADIK

Ancak 18 Aralık’taki kurultaydan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki gelişmeler parti tabanında olduğu gibi kamuoyunda ve kurultay delegelerinin üzerinde de çok ciddi rahatsızlıklar verdi. 12 Haziran milletvekili genel seçimleri süreci içerisinde bu daha da belirginleşti, CHP’nin köklerinden gelen ruhta bir değişiklik var algısı kanaati oluştu kamuoyunda. Bu da toplumu da. delegeleri de etkiledi. Bu süreçte 12 Haziran’da çok büyük hedefler ortaya koyan parti yönetimi 12 haziran seçimlerinden sonra bu yüksek hedefi gerçekleştiremeyince tabiî ki parti içerisinde rahatsızlıklar oluştu.

KURULTAY KARARI ALSIN

Bu seçim sonuçları üzerine ulusal tv ve gazetelerde partimiz tartışmaya açıldı. Bunu ortadan kaldırmak için kurultay delegeleri içerisinde 12 haziran seçim sonuçlarını değerlendirmek için geniş çaplı bir kurultay yapılması talebi ortaya çıktı. Bize de bunu aktardılar bunu düşünceyi değerlendiriyoruz. 6 Temmuz’a kadar kararımızı vereceğiz. Şu ana kadar atılmış bir adım veya söylenmiş bir söz yok. Bu seçim sonuçları televizyonlarda ve sokaklarda tartışma yapılacağına genel başkan bu süreçte kurultay kararı alsın ve bu sokakta tartışılacak konuların tamamını parti kendi içerisinde tartışılsın ve herkesimi kucaklasın. 12 Haziran milletvekili seçimlerinde partililerin bir kısmı dışlanma duygusu içerisine girdi bunun olmadığını göstersin. Fikri Sağlar’ın üyeliği kabul edilmedi ama bir çok sağdan muhafazakar bildiğimiz arkadaşımızı bu parti milletvekili adayı gösterdi. Kurultaylar sadece genel başkan ve parti meclisini seçmek değildir, partinin Türkiye’yi yönetme iddiasının projelendirildiği, programlandığı, hedeflendiği ve vizyonunun ortaya konulduğu geniş çaplı bir etkinliktir. Kurultaylardan kaçmamak gerekir ben şahsen kurultaylardan daha başarılı çıkacağını düşünüyorum.

ÇAĞDAŞ İNSANLAR TARTIŞIR

Bende ordaydım yazı ile davet edildim, milletvekili aday adayı olarak tebliğ ile çağırıldım. Kesinlikle orada ne kurultay ile ilgili bir karar alındı ne de genel başkanımız ve belediye başkanı hakkında bir şey söylendi. Ancak 12 Haziran seçimlerinin değerlendirmesi olduğu için medeni insanların çağdaş insanların neyi tartışması gerektiği tartışıldı, toplantı kimseye de kapalı değildi. Genişletilmiş danışma kurulu toplantısı idi. Tüzükte gerekli açıklamaları zaten var. Yönetim gerçekten başarılı bir toplantı gerçekleştirildi, son dönemlerde yapılan en faydalı toplantılardan bir tanesi budur. Ancak üzülerek bende takip ediyorum yerel basını, belediye ile ilişkisi olan 2 gazetede toplantı da olmayan konuşulmayan konuları kamuoyuna yanlış aktarmışlardır. Bu basın ahlakına da uymaz. İlçe başkanına gelip konu ile ilgili bilgi alabilirlerdi.

BARIŞ SAĞLANMALI

Toplantının özetinde çıkan şu, partide barış sağlanmalı, belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, ilçe yönetimi arasında kavganın ortadan kalkması gerekir. Kolkola girmemiz gerekir. Partide sevgi ve barışı gerçekten yaşamak gerekir. Benim söylediğim laflarda bunlardı.