THK Kdz.Ereğli Şube Başkanı ve Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Likoğlu, Kdz.Ereğli’nin sahipsiz olduğunu kavga gürültü ortamının yaşandığı ilçede hizmet noktasında hiçbir adım atılmadığını açıkladı.

 

ÜNİVERSİTE YALANI: Kdz.Ereğli’nin bir üniversite kendi olabilmesi için herkes konuyu gündeme getiriyor ancak ben hiç kimseyi bu konuda samimi bulmuyorum, açıkça tribünlere oynuyorlar. Bu işin sahibi kim? Nasıl bir üniversite isteniyor? Devlet Üniversitesi kurulabilmesi için Kdz.Ereğli’nin İl olması gerekiyor, vatandaş bu tür beyanlarla kafa karıştırmalarla kandırılıyor.

 

KDZ.EREĞLİ İL OLMALI: Gerek çevre köylerin Ereğli şehir merkezine bağlanıp mahalle olması ile hem nüfusunu hem hizmet ağını genişleten Kdz.Ereğli’nin İl olabilmesi için gerekli alt yapı çalışmalarına da biran önce başlanmalı. Şuan yaygın basında Kdz.Ereğli’den daha alt bölümdeki ilçelerin İl olabilmesi gündemde neden Kdz.Ereğli hakkını aramıyor?

 

TESLİM OLMUŞTUR: Özelleştirme ile başlayan süreç ve yaşanan ekonomik krizler nedeniyle Kdz.Ereğli’nin kaybı 2 milyar dolardır. Bu açık ve nettir, Kdz.Ereğli bu parayı kaybetmiştir. Ereğli hakkını arayamaz hale gelip bir yerlere de teslim olmuştur. Kavganın gürültünün laf yetiştirmenin egolarını tatmin etmenin olduğu yere hiç kimse gelmekte istemiyor bu yüzden herkes Kdz.Ereğli’ye kendi kaderine bırakmış.

 

 

 

Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı ve Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu, siyasetçilere, bürokratlara, yerel yöneticilere seslenerek, “hizmeti engellemeyin hizmetin gelmesi için de mücadele edin” çağrısında bulundu. Son dönemlerde konuşulmaya başlanan Kdz.Ereğli’ye üniversite kazandırılacağına dönük açıklamaların gerçek dışı olduğunu iddia eden Likoğlu bu bağlamda konuşma yapanları, “tribüne oynuyorlar” sözleriyle değerlendirdi. Kdz.Ereğli’nin İl olabilmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu biran önce yerine getirmesini isteyerek gerekli alt yapının oluşturulması için mücadele çağrısında bulundu.

 

“KAVGAYI ARTIK BIRAKIN”

Likoğlu gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret ederek gündeme ilişkin yaptığı konuşmalar şu şekilde. “2011 yılında herkesin kavgayı bırakıp hizmet için mücadele etmeli. Kdz. Ereğli halkı artık hizmet bekliyor, boş dedikodularla, kavgalarla, gürültülerle, kıskançlıklarla bu işler olmaz herkes bu düşüncelerini bir kenara bıraksın. Bölgemize kim bir çivi çakarsa herkes o çivinin çakılması için üzerine düşeni yerine getirsin.

 

KAZMALAR VURULSUN ARTIK

Kdz.Ereğli’de 2011 yılı içerisinde 400 yataklı hastane inşaatının başlaması, Adliye Sarayı’nın temelinin atılması, Fen Lisesi’nin ilk kazmasının vurulmasını bekliyoruz. 2010 yılının bitmesine birkaç gün kala tekrar bütün Kdz.Ereğli’ye çağrıda bulunuyorum. Ereğli’de bu zamana kadar hiç olmayan gerçekleşmeyen siyasi sosyal kültürel ekonomik ticari işbirliğinin biran önce başlaması bu kültürün mutlaka Kdz.Ereğli’de yayılması gerekir. Kişisel menfaatler çıkarlar göz önünde bulundurulmamalı. Kesinlikle samimi olmalı herkes. Herkes ne istediğini de çok iyi bilmelidir.

 

YALAN SÖYLÜYORLAR

Kdz.Ereğli’nin bir üniversite kendi olabilmesi için herkes konuyu gündeme getiriyor ancak ben hiç kimseyi bu konuda samimi bulmuyorum, açıkça tribünlere oynuyorlar. Bu işin sahibi kim? Nasıl bir üniversite isteniyor? Devlet Üniversitesi kurulabilmesi için Kdz.Ereğli’nin İl olması gerekiyor, vatandaş bu tür beyanlarla kafa karıştırmalarla kandırılıyor. Vakıf üniversitesi kurulacak ise bunu kurabilecek bir oluşum yok böyle bir para da yok burada ancak fakülte açılacaksa bu ayrı bir şey.

 

EREĞLİ İL OLMALI

Kdz.Ereğli artık il olmalıdır. Gerek çevre köylerin Ereğli şehir merkezine bağlanıp mahalle olması ile hem nüfusunu hem hizmet ağını genişleten Kdz.Ereğli’nin İl olabilmesi için gerekli alt yapı çalışmalarına da biran önce başlanmalı. Hele hele genel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde Kdz.Ereğli’nin pek çok altında yerin İl olabilmesi için bir çalışma yapıldığı yaygın basında da yeralıyor. Açık söylüyorum ve bir kez daha göreve davet ediyorum millete laf yetiştirmeyi bırakın oturduğunuz koltuğun hakkını verin. Kdz.Ereğli’nin İl olabilmesi için biran önce harekete geçmeliyiz.

 

ETKİSİ 2 MİLYAR DOLAR

Özelleştirme ile başlayan süreç ve yaşanan ekonomik krizler nedeniyle Kdz.Ereğli’nin kaybı 2 milyar dolardır. Bu açık ve nettir, Kdz.Ereğli bu parayı kaybetmiştir. Ereğli hakkını arayamaz hale gelip bir yerlere de teslim olmuştur. Bunun da nedeni Kdz.Ereğli’de siyasi ekonomik sosyal kültürel ve ticari iş birliğinin olmayışıdır. Herkes küçük düşünüyor büyük adım atmıyor, küçük menfaatlerle avunuyor. Bir samimiyetsizlik Kdz.Ereğli’de hakim. Kavganın gürültünün laf yetiştirmenin egolarını tatmin etmenin olduğu yere hiç kimse gelmekte istemiyor bu yüzden herkes Kdz.Ereğli’ye kendi kaderine bırakmış. Çocuklarımıza iyi bir Kdz.Ereğli bırakmalıyız  bizim mücadelemiz bunun için”