Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, gündemde ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KÖYLERDEKİ ÇALIŞMALAR: Daire müdürlerimiz ile gittiğimiz köylerde yapılan çalışmaları yerinde görüyoruz, gerek muhtarların gerek vatandaşların derdini sorununu yerinde dinliyoruz çözümü konusunda neleri yapabilirizi masaya yatırıyoruz. Köylerimizde çalışmalar iyi alt yapı konusunda eksikliklerin giderilmesine devam edeceğiz.

DEVLET ŞEFKATİ: Kalacak yeri olmayan gariban vatandaşımızın kış ayı içerisinde barınma sıkıntısını çözmek için İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne talimat verdim. Devlet olarak bu vatandaşlarımızın sıkıntısını çözmek de görevimiz. Ekipler ilçe genelinde tarama yapacak ve bu tür vatandaşları tespit ettikten sonra kış boyunca yatacakları yer olacak.

İLK KONU TRAFİK: Jandarma ve Emniyet ile yaptığımız asayiş toplantılarındaki ilk gündem maddemiz trafik. Sürücülerimizin mutlaka dikkatli olmalı vatandaşlarımızda trafik kurallarına uymalıdır. Kazaların olmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir.

KAR İLE MÜCADELE: Geçtiğimiz hafta sonu Kdz.Ereğli'de 30 köy yolu ulaşıma kapalıydı önceki gün sabah itibari ile ulaşılamayacak köyümüz yok. Ekiplerimiz toplam 187 kilometre kar ile mücadele çalışması yapmıştır. Uludağ Köyünde ağaç yıkılması nedeniyle köye ulaşım yapılamadı.

VAKIF YARDIMLARI: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız 1 Ocak ve 30 Kasım 2010 tarihleri arasında toplam 11 bin 951 kişiye 670 bin 210 TL tutarında yardımda bulunmuşlardır. Yine kış döneminde 3 bin aileye 750 kg. olmak üzere toplam 2 bin 250 ton kömür tahsisi yapılmış şuana kadar da bin 731 ton dağıtım sağlanmıştır.

Kdz.Ereğli'de göreve geldiği günden buyana yaptığı başarılı çalışmalar ile dikkati çeken özellikle ilçedeki daire müdürlerini alarak köy köy dolaşıp muhtar ve vatandaşların sorunlarını dinleyen, çözümünü masaya yatırtan Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, köylerde yapılan çalışmalardan, kış nedeniyle kapanan yollara kadar açıklamalarda bulundu. Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş ile görüşen Kaymakam İbrahim Çay özellikle vatandaşın sorununun çözümü için ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koyacaklarını taş üstüne taş koymak için görev yaptıklarına vurgu yaptı. Kdz.Ereğli'nin ekonomik ve kültürel yönden kalkınmış bir ilçe olduğunu söyleyen Kaymakam İbrahim Çay, Kdz.Ereğli'ye hizmet eden herkese çalışmalarından ötürü de teşekkür etti. Kaymakam Çay'ın gündeme ilişkin açıklamaları şu şekilde:

KÖYLERDEKİ ÇALIŞMALAR
Köylerimizde alt yapıya büyük önem veriyoruz, gittiğimiz köylerde yapılan çalışmaları yerinde görüyoruz, iyi çalışmalar yapılmış, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yine bizim de çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek, alt yapıdaki eksikliklerin giderilmesi için mücadelemiz sürecek. Vatandaşa hizmeti götürmek istiyoruz, vatandaşımızın hizmetkârıyız, vatandaşımızı nasıl memnun ederiz biz onun mücadelesi içerisindeyiz. Bu koltuklar kimseye kalıcı değildir, önemli olan hizmet etmek, vatandaşın sıkıntısını çözmek, taş üstüne taş koymaktır.

KİMSESİZE DEVLET ŞEVKATİ
Sokakta kalan Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğüne de talimat verdim, sokakta kalan vatandaşlarımızı tespit edip onları kış ayı boyunca bir yerlere yerleştireceğiz. 60 Yaşın altında olsun üstünde olsun fark etmez devlet olarak bu vatandaşlarımızı kış ayı boyunca barınma sıkıntısını çözmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda ilçemizde evi olmayan kalacak yeri olmayan vatandaşlarımızın tespiti için gerekli talimatları verdim.

GÜNDEMİN İLK
MADDESİ TRAFİK

Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü ile asayiş toplantısı gerçekleştiriyoruz, gündemdeki ilk maddemiz trafik oluyor. Trafik kazalarının yaşanmaması için neler yapılabiliri masaya yatırıyoruz. Sürücülerimizin mutlaka dikkatli araç kullanmalarını vatandaşlarımızın da trafik kurallarına riayet etmelerini önemle istiyoruz. Ben göreve geldiğimde emniyete vatandaşın önce uyarılması konusunda talimat verdim, önce uyarın baktınız kurala uymuyor o zaman cezai işlem uygulansın dedim. Sürücülerimizi uyararak ve eğiterek sorunun çözüleceğine inanıyorum.

OSB YOL İHALESİ TAMAM
Organize Sanayi Bölgesinin yol ihalesi yapıldı. Bakanımız, Milletvekilimiz ve Valimizin büyük çabaları var yine İl Genel Meclis Üyelerimiz olsun, siyasi partilerimiz olsun, Ereğli halkımız olsun ve özellikle basınımız üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Ben bir kez daha emeği olanlara teşekkür ediyorum.

VAKIFIN 11 AYLIK YARDIMLARI
Kdz.Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 1 Ocak 2010 ve 30 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirdiği faaliyetlerde toplam 11 bin 951 kişiye toplam 670 bin 210 TL tutarında yardımda bulunuldu. Bu yardımların dağılımına bakıldığında, 3 bin 167 kişiye 228 bin 36 TL para yardımı, 57 kişiye 4 bin 865 TL tutarında yol ücreti yardımı, 2 bin 568 kişiye 209 bin 551 TL tutarında gıda yardımı, 86 kişiye 3 bin 307 TL giyim yardımı, 55 kişiye 21 bin 177 TL tutarında barınma yardımı, 1 kişiye 670 TL tutarında işitme cihazı yardımı, 629 kişiye 5 bin 84 TL tutarında sağlık yardımı, 1179 kişiye 9 bin 74 TL tutarında kömür depolama, kantar, yükleme yardımı, 4 bin 101 kişiye 170 bin 80 TL tutarında eğitim yardımı, 108 kişiye 18 bin 363 TL tutarında ÖSS kursu projesi için para verildi. Yine 2010-2011 kış döneminde 3 bin aileye kişi başına 750 kilogram olmak üzere 2 bin 250 ton kömür tahsisi yapılmış olup, bugüne kadar bin 508 kişiye 750 kilogram olmak üzere toplam bin 731 ton kömür yardımı dağıtımı yapılmıştır.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
Sivil toplum örgütleri can damarıdır. Sivil toplum örgütlerimizin çalışmalarından etkinliklerinden memnuniyet duyarız ve her türlü katkıyı yapmaya da hazır oluruz. Geçtiğimiz hafta Antalya'da 1 haftalık toplantıya katıldım bu toplantının gündemi de sivil toplum örgütleriydi. Toplumun örgütlenmesinde fayda vardır, katılımcılık gönüllülük esas alınır.

KAR İLE MÜCADELE
Kdz.Ereğli'de Cumartesi ve Pazar günü 30 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapanmıştır. Salı günü sabahı 5 itibari ile de tüm köy yolları ulaşıma açılmıştır. Karla mücadele konusunda ekiplerimiz 187 kilometrelik yolu ulaşıma açmıştır. Taşımalı eğitim sisteminde sıkıntı verecek herhangi bir durum yoktur. Uludağ Köyünde ağaç yıkılması nedeniyle 1 kilometrelik mesafesiyle köye ulaşım sağlanamadı. Orman İşletme Müdürlüğünce yıkılan ağaçların kesilmesi için talimat verildi.