Güneydoğu Avrupa-Amerika Pensilvaniyen Karasal Yaşam Ortamları Projesi kapsamında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) eski Konferans Salonu'nda konferans düzenlendi. UNESCO Yerbilimleri Programı'nın desteklediği konferansa, konuşmacı olarak 8 ülkeden 17 davetli katıldı. Toplam 3 gün sürecek etkinlik hakkında önbilgi veren ZKÜ Araştırma Görevlisi Dr.Kemal Barış şunları kaydetti:
"MADEN OCAKLARINDA İNCELEME YAPACAĞIZ"
"Projenin konusu, Güneydoğu Avrupa ve Kuzey Anadolu karbonifer yaşlı kömür havzalarının jeolojisini ve özellikle jeolojik devirlerde yaşam ortamlarındaki değişimler ile bu değişimlerin iklim ve doğadaki değişimlerle bağlantısını incelemek, kömür oluşumu ile çevre arasındaki ilişkiler üzerindeki bilgiyi geliştirmektir. Üniversitemiz bünyesinde başlayan toplantının ardından, Amasra ve Çakraz'da saha incelemesi, mostralardan örnekler alınması ve sondajlar hakkında bilgi alınması gerçekleştirilecek. Daha sonra Karadon, Üzülmez ve Armutçuk'ta saha incelemesi, mostralardan örnekler alınıp, sondajlar hakkında bilgi alınacak. "
"BİRLİKTE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"
Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mehmet Kopaç, davetlilerin Zonguldak'ta olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Birlikte kentte önemli çalışmalara imza atacağız" şeklinde konuştu.
Konferansın ilk konuşmasını Christopher J.Cleal yaptıktan sonra, Dr.Hülya Keskin ve Dr.İbrahim Buzkan Karbonifer Yaşlı Kuzeybatı Anadolu Kömür Havzasının jeolojisi ve olgunlaşmasını anlattı. Etkinlik, diğer konuşmacıların sunumlarıyla devam etti.