Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi tarafından istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen ara ara dernek binasında istişare toplantısı yaptıklarını belirtti. Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Demirdüyen, şubelerine kayıtlı 30 şehidin bulunduğunu ancak komutan ile yaptığı görüşmesinde şehit sayısının 55 olduğunu söylediğini 20 şehidin akibetinin ise bilinmediğini söyledi. Demirdüyen'in açıklamaları şu şekilde:

ÜYE SAYIMIZ ARTMASIN TEMENNİSİ

Biz göreve geldiğimizden bu yana 3 kez dernek binamızda istişare toplantısı yaptık. Biz 'yarabbim üyelerimizi fazlalaştırmayın, yarabbi bu kadar sayımız bize yeter bu sayıyı çoğaltmayın' diye dua etmemize rağmen maalesef 2 sene içerisinde 3 şehidimiz geldi. Allaha şükürler olsun ki 1 senedir maaşları bağlanmayan, evlatlarının acılarını duygularını yüreklerinde taşıyan 13 ailemize şehitlik statüsü verildi maaşları bağlandı devletimiz bu imkanlardan onları faydalanmıştır. Yeni çıkan yasa ile bu güzel insanlarımız yürekleri acılı insanlarımız başlarını eğik gezdiklerine inandıkları insanlarımız şimdi dik, onurlu, yürekli, elhamdülillah sokakta gezebiliyorlar. Bu hem derneğimiz hem ülke birlik ve beraberliği adına hem de devlet adına çok olumlu bir gelişme bu kanunları çıkaranlardan destek olanlardan şükranlarımızı sunuyoruz. Keşke bu işleri daha öncen de birileri düşünseydi.

DEVLET HER TÜRLÜ İMKANI SAĞLIYOR

Bizim şuandaki şehit sayımız 30, derneğimize kayıtlı üye sayımız 30 gazi sayımız 30. Komutanımız ile görüştük bize 55 olduğunu söylüyor. Demek ki 20 tanesi ortada gözükmüyor haklarını alamamış veyahut bize gelmemiş veyahut ilgili kurum ve kuruluşlara müracaat etmemiş. Şehit ve gazi sayı toplamımız 60 yapıyor 2 ile çarptığımızda 120 yapıyor Ereğli'de sivil toplum olarak büyük bir gücüz. En güçlü olacağımız şuanda maalesef 50 kişiyi bulamadık gönlümüz isterdi ki 120 insanımız buraya gelsin davalarına sahip çıksınlar. Devlet şuanda bize her türlü imkanı her güzelliği sağlıyor, her şeyimizi yerine getirmenin gayretleri içerisinde bunları da iyi değerlendirmek gerekir. Sıkıntılarımız ve dertlerimiz var ise birlik ve beraberlik ile aşacağız. Yüreğimiz yanıyor yüreğimizi serinletmek kavgası veriyoruz. Hepimizin sıkıntısı aynı. Kahvede yapıyorduk toplantımızı şimdi sıcacık bir yerde yapıyoruz önümüze servislerimiz bile geliyor bu güzel değil mi?" dedi.