Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığına aday olan Talat Şeker, 19 Şubat tarihinde yapılması hedeflenen ancak hava muhalefeti gerekçe gösterilerek ertelenen ilçe kongresinin ne zaman yapılacağını sordu.

Kongrenin ne zaman yapılacağına dair parti tarafından resmi bir açıklama yapılmadığını belirten Şeker, 19 Şubat'ta yapılacak Kdz. Ereğli Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı kongresi aynı gün bir başka siyasi partimizin kongresini yapmasına rağmen, mevcut MHP İlçe Teşkilat Kongresini hava muhalefeti gerekçesiyle ertelemişti. Erteleme sonrası, ilçe başkanımız, Nisan ayı içerisinde kongrenin yapılacağını basın aracılığıyla kamuoyuna ilan etmiştir. Durum böyle iken, şu ana kadar kamuoyuna resmi bir kongre tarihi açıklanmamıştır dedi.

Siyasi partiler kanuna ve Seçim İşleri Yasası'na göre, siyasi partilerin kongrelerini yapmak için en az 15 gün önce bağlı oldukları Yüksek Seçim Kurulu'na dilekçe ile müracaat etmeleri gerektiğini hatırlatan Şeker, Yani söylemek istediğimiz şey şudur ki, ilçe başkanımızın ilan etmesine rağmen bu kongrenin Nisan ayında yapılamayacağıdır. Kamuoyunun, MHP camiasının, ülkücü hareketin mevcut yönetiminden beklentisi, kardeşliğin, birlik beraberliğin coşkunun yaşanacağı düğünümüzü yani kongremizi biran önce yapmalarıdır. Milliyetçi Hareket Partisi delegesinden, ülkücü iradeden korkmanın kaçmanın kimseye bir faydası yoktur. Bu demokrasidir, bu bir bayrak yarışıdır. Kazananın emrinde yolumuza devam edeceğimizi, kutlu davamıza hizmet etmeye talip olduğumuzu bir kere daha tekrarlamakta fayda gördüm diye konuştu.