Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, DSP İlçe Başkanı Önelge'ye yanıt verdi:

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, DSP Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Önelge'nin, 350 adet çöp konteynırının hizmete alınışı için yapılan töreni eleştirmesine yanıt verdi. Belediye Başkanı Çimenoğlu, Alaplı Belediyesi'nin yıllık yatırım bütçesinin 10'da 1'inden fazla olan bir hizmet küçümsenemez dedi.
Başkan Çimenoğlu, açıklamasında şöyle dedi:
DSP İlçe Başkanı Sayın Yaşar Önelge'nin, partisinin ilçe kongresinde, Belediyemizce alınan 350 adet çöp konteynırının  hizmete alınışı için tören yapmamızı eleştirmesini anlamakta güçlük çektik. Toplam maliyeti 120 bin lira olan 350 adet çöp konteynırından 'birkaç adet çöp bidonu' diye söz etmesi bile, Sayın Önelge'nin niyetinin 'üzüm yemekten ziyade bağcıyı dövmek' olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. 100 bin lirası Bakanlıktan hibe ile karşılanan ve toplam maliyeti 120 bin lira olan 350 adet çöp konteynırı, Belediyemizin yıllık yatırım bütçesinin 10'da 1'inden fazladır. Belediyemizin kurulduğu 1966 yılından beri ilk defa 350 adet çöp konteynırının bir arada alınarak halkın hizmetine sunulduğu da göz önüne alındığında, yapılan yatırımın ve verilen hizmetin küçümsenecek bir yanının olmadığı anlaşılacaktır.

KİRLİ SİYASET VE
RANTTAN KASIT NE?


DSP İlçe Başkanı Önelge'nin yine partisinin kongresinde Akçakoca-Ereğli karayolundan doğrudan ilçemiz şehir merkezine giriş olmamasını, Kirli siyaset ve birkaç kişinin rantına terk edilmesi olarak değerlendirmesini de anlayamadıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu şöyle dedi:
Bir konuyla ilgili eleştiri yapan herkes o konuyla ilgili öncelikle bilgi sahibi olmalı. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Bilindiği gibi Kdz. Ereğli-Düzce karayolu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün uhdesindedir. Karayolları'nın uhdesinde olan yollarda, ne belediyelerin ne de başka bir kurumun inisiyatif kullanma hakkı yoktur. Kdz. Ereğli-Düzce karayolu da böyledir. Belediyemizin bu yolun herhangi bir noktasına müdahale etme yetkisi yoktur. Karayolundan ilçemiz merkezine giriş yolu açılması için, gerek şahsi ve gerekse kurumsal olarak, hem Karayolları Genel Müdürlüğü hem de siyaset nezdinde  sayısız girişimde bulunduk ve bu girişimlerimize halen devam ediyoruz. 
Bu konudaki çabalarımız kamuoyunun da malumudur. Dolayısıyla, bu konuda Belediyemizi töhmet altında bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu bilgiler ve hatırlatmalar ışığında Sayın Önelge'ye kamuoyunun önünde açıkça soruyoruz: 'Kirli siyaset ve birkaç kişinin rantına terk edilmiştir' sözleriyle neyi ve kimleri kast etmektedir?
Hangi 'kirli siyaset' karayolundan ilçemiz merkezine giriş yolu açılmasına engel olmaktadır? Giriş yolunun açılmaması, kimlere, ne gibi bir rant sağlamaktadır? Bildiği bir şeyler varsa, bunu kamuoyuna açıklamak zorundadır.
Ortaya bir şey atıp, insanların kafasını bulandırmaya, kişi ve kurumları töhmet altında bırakmaya kimsenin hakkı yoktur.
Hem biz, hem de tüm kamuoyu kendisinden net ve hedefi belirgin açıklama  beklemektedir. Aksi halde, 'kirli siyaseti' kendisi yapmış olacaktır.