Kandilli Belediye Başkan Vekili Şenol Yıldız, beldenin 3 yerinde heyelan yaşandığını, gerekli tutanakların tutularak Kdz.Ereğli Kaymakamlığı ve İl Afet Müdürlüğüne konunun iletildiğini yine Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nin zam kararını değil belediye meclisinin aldığı kararı uyguladıklarını söyledi.

Kandilli Belediye Başkan Vekili Şenol Yıldız, yağan etkili yağışlar ve eriyen kar suları nedeniyle Kandilli Beldesi'nin 3 bölgesinde çeşitli toprak kaymalarının yaşandığını belirterek konu ile ilgili hazırlanan raporları Kdz. Ereğli Kaymakamlığına oradan da İl Afet Müdürlüğüne iletildiğini söyledi. Kandilli Belediyesi'nin denetiminde yolcu taşımacılığı yapan halk otobüslerinde de gelen talep doğrultusunda zam yapıldığını belirten Yıldız konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

OLUMLU YANIT BEKLİYORUZ
Bilindiği gibi bu mevsim kış şartları oldukça etkili geçti. Gerek yağışlar gerekse eriyen kar suları toprak zemininde kaymalara neden oldu. Kandilli Belediyesi olarak Çamlı bölgesi, mezarlık güzergahı ve Yayla Mahallesi güzergahı olmak üzere 3 noktada toprak kaymaları yaşandı. Kandilli Belediyesi olarak konuyu başından sonuna kadar yakınen takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Tutulan tutanaklar ve durum raporları Kdz.Ereğli Kaymakamlığına oradan da İl Afet Müdürlüğüne iletildi. Umut ediyoruz ki kısa sürede İl Afet Müdürlüğünden konuya ilişkin bir sonuç çıkacaktır.

YENİ ÜCRET TARİFESİ
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, Kandilli ile Ereğli arasındaki yolcu taşımacılığı ücretlendirmesini yaparak belediyemize iletmişti. Biz de Kandilli Belediyesi'nin belirlemiş olduğu ücret tarifesini belirledik. Buna göre Kandilli'den Ereğli 3.5, Keşkek 2, Balı Mahallesi 3, Gökme Köyü 3, öğretmen 2.75, öğrenci 2, daimi işçi 3, bölge içi 1, 65 yaş üstü 2,5 TL olarak belirlenmiştir.