Zonguldak il genelinde 4 yılda 100 bine yakın insanı verem taramasından geçiren Kdz.Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, bölgede verem hastalığının neredeyse hiç yaşanmadığını söyledi. Yine dernek aracılığı ile muhtaç sahibi kişilerin sorunlarını çözmekte köprü görevi üstlendiklerini söyleyen Erdoğan, “Bir garibanın yüzünü güldürebiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

Bölgemizin çalışkan isimlerinden Kdz.Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret etti. Verem Savaş Derneği’nin çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran Erdoğan, 4 yılda Zonguldak il genelinde 100 bine yakın insanın verem taramasından geçirildiğini, sonuçların ise oldukça iyi olduğunu vurguladı. Verem Savaş Derneği’nin girişimleri ile mağdur durumdaki vatandaşların ev yapım işlemlerinin de son aşamaya geldiğine dikkati çeken Erdoğan konuya ilişkin verdiği bilgiler şu şekilde:
40 YILDIR MÜCADELE
Biz bölgemizde 40 yıldır verem ile mücadeleyi çıtamızı yükselterek sürdürüyoruz. Bölgemizde verem savaş hizmetlerini seyyarlaştırdık. Verem dispanserinin altına dört tekerlek takarak en ücra köşelere giderek halkımızın ayağına hizmeti getiriyoruz. Her ne kadar Kdz.Ereğli Verem Savaş Derneği olsak da Zonguldak il geneline bu çalışmalarımızı yaydık. Risk grupları olarak adlandırılan yerlerde örneğin cezaevlerinde, huzurevlerinde de bu hizmetleri getiriyoruz. Amaç bu hastalığın bulaşıcılığını geniş halk kitlelerine ilerlemesini engellemektir. Kdz. Ereğli ve Alaplı bölgelerinde çok başarılıyız.
DEVLET-MİLLET İŞBİRLİĞİ
Devlet-millet işbirliği yapıyoruz. Veremli bir hasta tespit edildiğinde o hastanın ihtiyaç sahibi ise evlerine kadar hemen hemen tüm masraflarını karşılıyoruz, çok şükür ki bölgemizde ciddi bir sorunumuz yaşanmadı. Son 4 yılda Zonguldak il genelinde 100 bine yakın insanı verem taramasından geçirildi, bunlardan yok denilecek kadar az hasta çıktı, 3-5’i geçmemiştir. Bu gerçektende son derece sevindirici bir haberdir. Bunun bu kadar asgari olmasında halka kadar gidip hizmet vermesi bilinçlendirmesi, yerel basının da verem savaş derneğini desteklemesi yatmaktadır. Biz bu konuda inanın başarılıyız.
SADECE TARAMA DEĞİL
DERTLERE DE KÖPRÜ GÖREVİ
Biz köylerde bu verem hizmetlerini yaparken halkımızın diğer dertleri ile de ilgilenmek zorundayız. Halk bizi devlet memuru gibi görüyor bu anlamda halkımızın diğer noksanlıklarını da ilgililere aktarabilmek istiyoruz.
ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR
Geçen Mayıs ayında Ormanlı E.Sofular Kuyumcular Mahallesinde Çetinkaya ailesinin yanan evini yeniden ev yaptık, derneğin önderliğinde işadamlarımızın destekleri ile evi yanan Çetinkaya ailesinin evini yeniden yaparak içini de beyaz eşyasına kadar döşedik ve eve yerleştirdik.
Alaplı Çayköyünde bulunan Demircan ailesinin evi de bitmek üzere. Emeği geçen destek veren işadamlarına teşekkür ediyoruz yine buradan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’a da katkıları ve her konuda yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum. Son olarak diyorum ki bir garibanın yüzünü güldürebiliyorsak ne mutlu bize” dedi.