Alaplı Genç İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Şaban Kızıldağ, Stand-Up tadında anlatımıyla salonda bulunanları kahkahaya boğdu. Zaman, zaman anlattığı fıkralarla ve ilgin anekdotlarla salondakileri güldüren Kızıldağ, " Korna çalarak anlaşan tek toplumuz" dedi.

ÖZTÜRK; DEV ŞİRKETLER EKMEĞİMİZE GÖZ DİKTİ
Alaplı Belediyesi Kültür salonunda gerçekleşen konferansta açılış konuşmasını yapan Alaplı Genç İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Öztürk, Dünyada 2. dünya savaşından sonra iletişim ve ulaşımın kolaylaşmasının ardından çok hızlı ve değişen bir dönme girdiklerini belirtti. Öztürk "Bu gün milyonlarca dolar sermayesi olan dev şirketler bizim bakkalımızın, manavımızın ve konfeksiyoncumuzun ekmeğine göz diker hale geldiler" dedi.

KIZILDAĞ; KORNA ÇALARAK ANLAŞAN TEK TOPLUMUZ
Dünyada benzeri olmayan bir takım iletişim ve davranış özelliklerinin Türkiye'de olduğunu söyleyen Doç. Dr. Kızıldağ, "Kornaya basış sayısı ve yoğunluyla iletişim kuran; yarım ekmek dönerle ayran içerken son lokmayla son damlaları denk getiren; çok beğendiği insanın yeteneklerini betimlerken ağır sözler söyleyebilen; 520 TL asgari ücret ile geçinen ve buna rağmen araba parası biriktirebilen yeryüzündeki tek topluluk olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.
Doç. Dr. Şaban Kızıldağ, esprili anlatımını, "Yeni bir öneri getiren çocuğumuza 'aman oğlum yeni icatlar çıkarma' diyen ve bundan dolayı yüz senedir icat yapamayan millet de ne yazık ki biziz" diyerek sürdürürken, toplum olarak yeniliğe ve gelişime açık olamadığımız için 56 ülkenin toplam 1,5 milyar nüfusunun, 40 milyon nüfuslu Almanlar kadar üretim yapamadığını da sözlerine ekledi.