4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla TED Zonguldak Koleji'nde program düzenlendi.
TED Zonguldak Koleji Tiyatro Salonu'nda düzenlenen programda, Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla minikler şiir okuyup günün anlamını belirten konuşmalar yaptı. Açılış konuşmasını yapan TED Zonguldak Koleji İlköğretim Okul Müdürü Muhittin Koçal ise Bu gün 4 Ekim hayvan hakları koruma günü. Yaşadığımız dünyada belki sokağımızda, okula gelirken, ya da birçok aile evinde de hayvan besleyebiliyor. Ama şöyle bir durum var. Biz hayvanları sevmeyi belki çok iyi biliyoruz ama hayvanları korumada ve onların haklarını korumada biraz eksiklerimiz var. Biz kendi okulumuz olarak söylemiyorum genel olarak konuşuyorum. Birçok aile, önce hayvan bakmak istiyorlar bakıyorlar ama belirli bir süre sonra hayvanları sokağa bırakıyorlar. Bu işler kontrolsüz olduğu zaman bir takım sıkıntılar oluyor. Bunları engellemek için birçok dernek çalışma yapıyor. Onlarda önemli bir görev üstlenmiş durumdalar. Biz en azından kendimiz için yapabileceğimiz şeylerin olduğunu düşünüyoruz. Her konuda önce kendimiz yapabileceklerimizi düşüneceğiz, uygulayacağız sonra birçok insanı bilinçlendirmeye çalışacağız diye konuştu.
Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve HAYTAP Genel Koordinatörü Evren Türeci Sezgin de Okulumuza teşekkür ediyorum. Sizlerde bizim için çok önemlisiniz. Sizlerle sohbet etmekten mutluyum. Hayvanat bahçelerindeki hayvanlardan, sirklerdeki hayvanlardan bütün hayvanlardan bahsedeceğim.
Onların da tıpkı bizim gibi yaşama hakları var. Sizlerle güzel çalışmalar yapacağımız için çok mutluyuz şeklinde konuştu.