KOSGEB Zonguldak İl Müdürlüğü ile Kdz. Ereğli Ticaret Sanayi Odası (TSO) işbirliği kapsamında yapılan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' sertifika töreni TSO'da gerçekleştirildi. 56 girişimcinin sertifika aldığı törene, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, TSO Başkanı Mehmet Genç, Ticaret Odası Meclis Başkanı Zeki Us, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayriye Göktaş, Kosgeb Bölge Müdürü Yaşar Yıldırım, Sosyal Güvenlik Kurulu İl Müdürü Muharrem Demirci, İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit ve TSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Zonguldak KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım, TSO iş birliği ile gerçekleştirilen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' programıyla ilgili şu bilgileri verdi: Dünya'da özellikle Avrupa'da ekonomik krizin hüküm sürdüğü bir dönemde çaresizliği çareye dönüştürmek, özelleştirme ve ekonomik kriz nedeni ile artan işsizliğin yarattığı sosyal ve ekonomik etkileri en aza indirmek ve toplumumuzda var olan girişimcilik ruhunu canlandırmak amacıyla girişimcilik kültürünü geliştirmeyi hedefliyoruz. Ülkemiz insanını bilinçlendirmek, bilgi ile bütünleştirmek, var olan potansiyeli açığa çıkarmak amacı ile 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim' programı düzenlenmiştir.
'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim' programı neticesinde, risk alabilen, farkındalık yaratan, yenilikçi, araştırmacı kendi işinin patronu, vizyon ve misyon sahibi Yeni Girişimci adaylarının en kısa zamanda işletmelerini kurmalarını, iş planlarını hazırlayarak KOSGEB'den destek talebinde bulunmalarını bekliyoruz.
Belge alan girişimcilerimizin işini kurmaları ve KOSGEB'den Yeni Girişimci Desteği talep etmeleri halinde; 3 bin TL. iş kurma desteği, 10 bin TL. ofis donanım makine teçhizat desteği, 12 bin TL. işletme giderleri desteği ve 70 bin TL. geri ödemeli makine teçhizat desteği alabileceklerdir.
Bu program neticesinde işini kurmuş ve kuracak olan girişimcilerimize şimdiden başarılar ve bol kazançlar dilerim.
Törende konuşan Kdz. Ereğli Ticaret Sanayi Odası ( TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç ise şunları ifade etti;
Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan kursiyerlerimizi öncelikle tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum. Türk ekonomisinin en önemli yapı taşlarından biri girişimcilerin istenilen noktaya gelebilmeleridir. Çünkü girişimcilik, istihdam ve üretimin temel lokomotifidir. Girişimciliğin olmadığı bir ortamda ne üretim, ne istihdam, ne de katma değerden bahsedilemez. İlçemizin ve bölgemizin ticaretine yön vermek, yeni üretim ve istihdam alanları yaratılmasını sağlamak ancak yeni girişimcilerimizin sayısının artmasıyla gerçekleşebilir. Bunu da her geçen gün geliştirerek hayata geçirmenin çabasındayız. Bugün ilçemiz ekonomisine kazandırmayı hedeflediğimiz girişimciler de bu amacın birer parçasıdır.
Bu tür eğitimler, projesi olan yeni iş fikirleri üretebilen girişimciler için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, doğru hamleler ve emin adımlar atarak ilerlemek girişimcilerimizin gelişmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Kurs eğitmenimiz Ayşegül Savaş'a ayrıca teşekkür etmek istiyorum.  Odamız tarafından özverili bir şekilde yürütülen bu eğitimi başarıyla tamamlayan arkadaşlarımıza, sertifikalarını aldıktan sonra da işyerlerini kurabilmeleri ve geliştirmeleri konusunda destek olacağımızı belirtiyor, odamıza yapılacak şahıs firma kayıtlarında yüzde 50 indirim yapmış bulunuyoruz. Yeni iş hayatlarında şahsım ve yönetim kurulum adına başarılar diliyorum.