400 Yataklı hastanenin yapımı "arsa" problemine takılırken Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın, Kaynarca Konutlarının yanındaki 170 bin m2'lik alana bedelini ödeyerek hastane yapın çağrısını değerlendiren AKP Ereğli İlçe Başkanı Şahin, "O alana hastane çok güzel olur ancak yer için ayrılmış bir ödenek yok. Posbıyık, Ereğli'yi çok seviyorsa ücretsiz bağışlasın bizde hemen inşaata başlayalım" dedi.

PROGRAMDAN ÇIKABİLİR:

Yer ile ilgili problem yaşanırsa parası hazır olan 400 yatak kapasiteli hastanenin ilçemize yapımı 2011 yılına da sarkabilir. O zaman bu yıl Ereğli'ye yapılması planlanan hastane başka bir noktaya kayacaktır.

TOKİ İNCELENDİ:

Korubaşındaki TOKİ'nin yakınına hastane yapılması ile ilgili öneriler var. Sağlık Bakanlığı ekipleri bu alanda inceleme yaptı gerek ulaşım gerekse arsanın ufak olmasından ötürü bu alan değerlendirmeden çıkartıldı.

KANDİLLİ AÇILIMI:

Ereğli'nin geleceği iki noktadan geçiyor bunlardan bir tanesi Zonguldak yolu tarafına diğeri de Kandilli tarafına. Ereğli, Kandilli'ye doğru yavaş yavaş gitmeye başladı. Balı Mahallesi olsun Kandilli olsun gerek havası gerek doğası ve denizi ile tertemiz yerlerimiz.

YEREL YÖNETİCİLERE UYARI:

Yerel yöneticilerden beklentimiz şu bize destek olmuyorsanız bari engel olmayın. Yıllardır yer arıyoruz kimse yardımcı olmadı. Şimdi yer bulundu herkes bahane üretiyor.

AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, yapılması düşünülen ancak arsa engeline takılan 400 yatak kapasiteli hastanenin durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın önerdiği Ören'deki Kaynarca Konutlarında Ereğli Belediyesi'ne ait 170 bin m2'lik alanın hastane için uygun olduğunu ancak belediyenin ücret istemesinin bu işi çıkmaza sokacağını belirtti. Korubaşı'nda bulunan Toki konutlarında bu lunan vatandaşların gazetelere yansıyan, "Hastaneyi buraya yapın" çağrısını da değerlendiren Şahin, bu alanda Sağlık Bakanlığı ekiplerinin inceleme yaptığını ancak burası için de olumsuz rapor verdiğini söyledi.

OSMANTEPE OLMUYOR
Şahin gazeteniz Önder'e yaptığı ziyaret sırasında şu ifadelere yer verdi. "Kdz. Ereğli'de 400 yatak kapasiteli hastanenin ya pımı için arayışlarımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Sağlık Bakanlığından gelen heyetin Osmantepe mevkiinde yaptığı araştırmalarda olumsuz rapor verdiler. Devlet Demir Yollarından alınan arazinin bir bölümüne hastane yapılabilir görüşünde birleşildi. Bilindiği gibi Osmantepe'ye Erdemir'in kirliliği de direk geliyor yine ulaşım ile ilgili problemler yaşanacaktı.

POSBIYIK'IN ÖNERİSİ
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın Ören'deki Kaynarca Konutlarının yanındaki 170 bin metre karelik alan, hastane için son derece uygun bir yer. Sağlık Bakanlığında hastanenin inşaatı için ödenek hazır bekliyor ama yer için bir ödenek yok. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın 8-10 trilyon para talebi var, bu çok büyük bir rakam. Yer için ayrılmış bir ödenek yok, arsa bulunursa bu hastane yapılacak. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, Ereğli'yi çok seviyorsa bu alanı Sağlık Bakanlığına hastane yapımı için ücretsiz versin, bizde hastanenin inşaatına hemen başlayalım. Fahiş fiyatlar değil de mesela en son Belen'deki mezarlık yeri için belirlenen fiyatları verirse bu rakamın bulunup gerekenin yapılması için üzerimize düşeni yapmaya çalışırız. Ama 8-10 trilyon gibi paraları bulmamız mümkün değil. Bunun da biran önce yapılması gerekiyor. Yarın geç olabilir.

2011 BÜTÇESİNE KAYABİLİR
Yer ile ilgili problem yaşanırsa parası hazır olan 400 yatak kapasiteli hastanenin ilçemize yapımı 2011 yılına da sarkabilir. O zaman bu yıl Ereğli'ye yapılması planlanan hastane başka bir noktaya kayacaktır. O yüzden biz defalarca kamuoyuna çağrıda bulunduk ve projeleri, önerileri olanlarla işbirliği teklif ettik.

TOKİ'YE BAKILDI
Yerel gazetelerde Korubaşı'nda bulunan TOKİ sakinlerinin, "hastane buraya yapılsın" önerisi var. Söz konusu alanda Sağlık Bakanlığı ekipleri daha önceden gelip inceleme yaptılar. Bu inceleme sonucunda yerin ufak olduğu ve ulaşım probleminin yaşanacağı belirtilerek olumsuz rapor verildi.

KANDİLLİ AÇILIMI
Ben şunu da vurgulamak istiyorum Ereğli'nin geleceği iki noktadan geçiyor bunlardan bir tanesi Zonguldak yolu tarafına diğeri de Kandilli tarafına. Ereğli, Kandilli'ye doğru yavaş yavaş gitmeye başladı. Balı Mahallesi olsun Kandilli olsun gerek havası gerek doğası ve denizi ile tertemiz yerlerimiz. Kandilli-Ereğli arasındaki yol güzergahının tamamlanması ile de ulaşım oldukça rahatlayacak, 10-15 dakikaya Kandilli'ye gidebileceksiniz. Ereğli, Kandilli'ye doğru yeni bir açılım gerçekleştirmelidir.

PARK SORUNU OLMAZ
Devlet Demir Yolları arazisine hastane yapılırsa park problemi olmayacaktır. Park problemi mevcut hastanede yaşanmıyor ki bu alanda yaşansın. Mevcut hastanede sadece hastane yakınlarında parklardan ötürü problem yaşanıyor onun haricinde problem yaşandığı söylenemez.

YEREL YÖNETİCİLERE UYARI
Yerel yöneticilerden beklentimiz şu bize destek olmuyorsanız bari engel olmayın. Yıllardır yer arıyoruz kimse yardımcı olmadı. Şim di Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan'ın yoğun ve özverili çalışması ile bir yer bulduk. Bence hayatta en önemli şey sağlıktır. Sağlık tesislerinde şehrin en güzel yerlerinde halkın en rahat gidebileceği yerlerde olması gerekir. Güzel sahillerimizde yürüye yürüye insanlarımız her iki tarafından geniş yol DDY arazilerine gidebilirler.