Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi'yi eleştirdi.
İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi'nin, Köylerde su sıkıntısı yok açıklamasına cevap veren MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, Köroğlu ve Osmanlı Köylerindeki su sıkıntıları, oradaki vatandaşları canından bezdirmiş. İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi ve AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, oralara gidip sıkıntıları yerinde görsünler dedi.
İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi'nin, Ben böyle bir şey söylemedim, laflarım çarpıtıldı söylemlerine, Terzi, kronik unutkanlık hastalığa yakalanmışsa, geçmiş olsun diyen Gülay, açıklamalarına şöyle devam etti:
MHP olarak Zonguldak sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirip çözümü konusunda belediyelere ve iktidar partisine defalarca söylememize rağmen maalesef Zonguldak adına hiçbir şey yapılmadığı gibi bir de üstüne haklı çıkmaya çalışan bir hükümet partisinin Zonguldak'taki yetkilileri ile boğuşuyoruz. Zonguldak köylerindeki sıkıntıları söylediğimizde, buralarda sıkıntı olmadığını, hatta ileri giderek İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, 'artık köylerde ne varsa şehirlerde de olacak' diyerek halkımızla alay etmişlerdir. Sayın İsmail Terzi, köylerdeki su sıkıntısını söylediğimizde, bu konuları yerinde görmeden konuşulmamasını gerektiğini, bizlerin sanki buralara gitmeden oradaki vatandaşlarla kulaktan dolma haberlerle konuştuğumuzu ima etmiştir. Biz daha önce köylerdeki su, yol ve elektrik sıkıntılarından bahsettiğimizde AKP Milletvekili Ercan Candan'ın da söylediği gibi yol, su ve elektrik sıkıntılarını kendi ağzından söylemesine rağmen biz Sayın İsmail Terzi'ye bu sefer elimizde çektiğimiz fotoğraflarla çıkıp köylerdeki sıkıntıları birebir şekilde gördüğümüzü aktarmak istiyoruz.

VATANDAŞLARIMIZ BİRİKTİRME
SU İLE İHTİYAÇLARINI GİDERİYOR

Köroğlu ve Osmanlı Köylerinde yaşanan su sıkıntısından bahsettik, kendisi burada su sıkıntısı olmadığını söyledi. Köroğlu ve Osmanlı, su sıkıntılarında başta suyun depoya aktarıldığı yerden başlamaktadır. Suyun kaynağı çöp toplama merkezinin altında ve insan sağlığını tehdit eder boyutta borulara geçiyor ve depolardaki su seviyesi maalesef köylere ulaşamayacak kadar az seviyededir. Suyun rengi bulanık ve içilmeyecek kadar kötüdür.
Vatandaşlarımız buna rağmen su aktığı zamanlarda bidonlara biriktirmeye çalışıyor ve ihtiyaçlarını gidermek için uğraşıyor. Köylerde 'var' dedikleri su için acaba, vatandaşlarımızın çatı oluklarından biriktirmeye çalıştıkları sulardan mı bahsetmekledirler? Sayın Terzi, bu konularla ilgili KÖYDES projelerinde defalarca il birinciliklerinden bahsederken, halkımızı kandırırken, KÖYDES projeleri maalesef sınıfta kalmış ve kendi yandaşlarına rant sağlamaktan başka bir şey sağlamamıştır. Biz Sayın Terzi'nin, 'köylerde su var' dediğinde acaba 'bu şekilde mi su var?' diye kendisine sormak istiyoruz. Köylü vatandaşlarımız çatıdan akan oluklara borularla suları biriktirip ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar.

TERZİ, KRONİK UNUTKANLIK HASTALIĞA YAKALANMIŞSA, GEÇMİŞ OLSUN
 Köroğlu ve Osmanlı Köylerindeki su sıkıntıları, oradaki vatandaşlarımızı canlarından bezdirmiştir.
Buradaki su depolarının içinde maalesef kendilerinin çok övündükleri KÖYDES Projesi budur. Su depolarının içinde gram su yoktur. Sayın Terzi'ye bizim değil, kendisinin makamda oturacağına sıkıntıları yerinde görmesini bir kez daha talep ediyoruz. Eğer kendisi de milletvekillerinin söylediği gibi, İl Başkanlarının söylediği gibi sıkıntıları dile getirip ertesi gün tepkilerden çekinerek, 'ben böyle bir şey söylemedim, laflarım çarpıtıldı' diyecekse, bu kronik unutkanlık hastalığa yakalanmışsa, kendisine geçmiş olsun dileyeceğiz. Köylerimiz de yaşanan elektrik kesintilerinden haberdarlar mı? Baskı altında tutulan muhtarlar ile vatandaşın sesini kısacaklarına, MHP olarak İl Genel Meclisi Başkanı'na ve AKP İl Başkanı'na; makamlarında oturarak değil, sıkıntıları yerinde görmelerini tavsiye ediyor, ama köy yollarında oluşan, içine insan sığabildi çukurlara dikkat ederek gitmelerini, oralara normal arabalarla değil, kamyon ve jeeplerle gitmelerini öneriyor, sorunların çözümünü bekliyoruz.

BİZ BURADA ŞOV VE
REKLAMIMIZI YAPMIYORUZ

Biz hem teşkilatlandırma adına, hem de köydeki vatandaşların sıkıntılarını çözmek adına köyleri geziyoruz. Köylerdeki sıkıntıları tespit edeceğiz. Bizim görevimiz, sıkıntılara çözüm getirmesi gereken bir Hükümeti bu konularla ilgili uyarmaktır, çözümlere kavuşturmaktır.
Biz burada şov yapmıyoruz, reklamımızı yapmıyoruz. Bizim derdimiz Zonguldak'tır. MHP olarak köylere rutin ziyaretlerimiz vardır. Vatandaşlarla sık sık bir araya geliriz. Kendisi İl Başkanı olduğu için gidemiyordur, çok yoğundur programı, ama merkez İlçe Başkanı'nı köylere gönderirse, sıkıntıları görüp çözüm yolu konusunda ellerini çabuk tutarlar diye düşünüyorum.

CHP'LİLER BU KONULARA
FAZLA DEĞİNMESİNLER

CHP'ye köylerdeki sıkıntılar ile ilgili desteğimiz yoktur. Burada var olan bir şeyi CHP dile getirdiyse, bu doğrudur. Ama CHP geçen ve ondan önceki dönemde Zonguldak Belediyesi'nde yaşanan su sıkıntılarını bütün halkımız bilmektedir.
Bu konuda son sözü söylemesi gereken CHP'dir, kendilerine bu konulara fazla değinmemelerini tavsiye ediyorum.