CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Halil Furat, CHP Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye meclis üyeleri ve bazı il ve ilçe  yöneticileriyle birlikte Ereğli'nin köylerine ziyarette bulundu.

 

Başkan Posbıyık, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileri sırasıyla Kandilli ve Gökçeler Beldeleri ile Terzi, Bayat, Ballıca, Sücüllü, Cemaller, Tepeören ve Elmacı köylerine ziyarette bulundu. Vatandaşların Kurban Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramları kutlanırken vatandaşlar Milletvekili Köktürk ve Belediye Başkanı Posbıyık'a sorunlarını anlattı.

 

HER KÖYDE BİR EMEĞİMİZ VAR

Başkan Posbıyık vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayarak Bu bayram çok özel bir döneme denk geldi. Bir dini bayramımız ve adından da milli olarak kutladığımız en büyük bayramı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayacağız. Milli bayramlarımız dini bayramlarımızın güvencesidir. 29 Ekim'de Cumhuriyet ilan edilmeseydi belki de dini bayramlarımızı bu şekilde mutluluk içerisinde özgürce kutlayamayacaktır. Hepinizin önce Kurban bayramını ardından da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Belediye olarak 29 Ekim 'de saat 19.00'da Bağlık karakolu önünden başlayacak olan Cumhuriyet Yürüyüşü'ne ardından da Atatürk Anıtı Önü'ndeki Cumhuriyet Konseri'ne bekliyorum. Büyük bir katılım olacağını tahmin ediyorum dedi.

 

KÖYLERE İLGİ GÖSTERİLMİYOR

Ereğli'nin ve köylerin yeteri kadar hizmet alamadığını ifade eden Posbıyık, Bakın Tuzla'da Yalova'da Pendik'te tersaneler çalışıyor ama Ereğli'de gençlerimiz işsiz kaldı. Tersaneler kapandı. Bu durumla ilgilenmeli ve tersaneler yeniden çalışmalı. Erdemir'den eskisi gibi Ereğli'ye çok para girmiyor. Yüksek ücretli maaş alanları çıkarıp yerine düşük ücretli personel alıyorlar.  Köylerimizin durumu ortada. Gidip geziyoruz . Herkes yol su, sorunu yok diyor ama biz köyleri geziyoruz. Köylerimizde yol sorunu var. Bugünde birçok köyü ziyaret ettik. Yollarımız bozuk. Muhtarlarımız su sorunundan bahsediyor. Köylerimize yeteri kadar hizmet götürülmeli bu sağlanmalı. Ben 94'den buyana köylerimize belediye imkanları dahilinde destek olmaya çalışıyorum. Her köyde emeğimiz vardır. dedi.

 

HALKIMIZIN İLGİSİ BİZİ MEMNUN ETTİ

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de Ereğli ve köylerinde yapılan ziyaretlerin çok olumlu geçtiğini ifade ederek , Başkanımızla birlikte güzel bir bayram gününde köylerimize ve beldelerimize yoğun bir program gerçekleştirdik. Bu ziyaretler çok yararlı oldu. Vatandaşlarımızın ilgisi ve sevgisi bizi son derece memnun etti. Başkanımız Halil Posbıyık köylerimizin hemen hemen hepsine katkılar sunmuş. Kendisine yaptığı bu hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyorum. Zonguldak resmi rakamlara göre genel bütçeye 1.400 milyon lira katkı sağlıyor ama geri dönüşümünde bunun yarısını bile alamıyor. Zonguldak giderek küçülmeye devam ediyor. Başkanımızın da dediği gibi köylerde sorun yok diyorlar ama görüyoruz ki her yerde sıkıntı var sorun var. Köylerimize ziyaretleri daha programlı ve sistemli bir şekilde sürdüreceğiz sözleri ile konuştu.