Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, beldeye gelen vatandaşların madenci kenti Kozlu’nun turizm kenti olduğunu da göreceklerini ifade etti.
1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında henüz yüzde 30’u tamamlanan Prestij Park’ın açılış törenini de yapan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu’nun turizm ile kalkınacağını ifade etti.
Şehre turizm kazandırmak için sahil boyundan çalışmalara başladıklarını dile getiren Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, madenciliği anlatan Üç Mart Anıtı ve Kozlu girişine doğal maden ocağı yapacaklarını ifade etti. Tarihsel dokuyu ortaya çıkartmak için Kilise’de çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Bektaş, “Önce bir deniz turizmi sonra da tarihsel dokuyu ele alacağız. Tepelerdeki turizm yerlerinde de çalışmalar yapacağız. Madencilik sektörünü ortaya çıkartacağız. Madencilik anıtı üç mart anıtı yapacağız. Komple bir şehir meydanı ve bayram meydanı yapacağız. Doğal ocak yapıyoruz.
Alt yol üst yol kömürler olacak. Gelenler maden dokusunu yazılarıyla simgeleriyle görecekler. Bir madenci kentinin nasıl bir turizm kenti olduğunu görecekler” diye konuştu.