Karadeniz Ereğli'de faaliyet gösteren Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bostancı, bazı dernek yöneticileri ile birlikte Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti.

 

Derneğin gerçekleştirmeyi planladığı yardım çalışmaları ile ilgili olarak Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a bilgiler veren Dernek Başkanı Abdullah Bostancı, Karadeniz Ereğli'de yaşanmakta olan kriz ortamı hayır işlerini de olumsuz yönde etkiliyor. Buna rağmen Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği olarak bu alanda çalışmalarımıza ara vermeden devam etme kararlılığındayız dedi.

Ziyarette yaptığı konuşmada, kısa bir süreliğine Ereğli Karadeniz Spor Kulübü'nün Başkanlığını yaptığını hatırlatan Bostancı, Karadeniz Ereğli'de hemen her işin ve amacın karşısında ekonomik krizi bahane eden insanlar gördüm. Bu bir yana, her olumsuzluğa rağmen yapılan çalışmaları engellemeye ve karalamaya çalışan belli kesimler de var. Bu kesimlerin amaçlarını Beyçayırı Stadı'nda da gördüm dedi.

Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği olarak, Aşevi Projesi üzerinde çalıştıklarını, bu projeyi hayata geçirerek özellikle de yardıma muhtaç insanlar için yapılan çalışmalara katkı vermeyi amaçladıklarını kaydeden Abdullah Bostancı, proje için Başkan Posbıyık'tan destek istedi.

 

BAŞKAN POSBIYIK, EKONOMİK KRİZE İŞARET ETTİ

Bostancı ve beraberindekilerin ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında ekonomik krize işaret etti. Böyle bir dönemde hayır işleri ile uğraşmanın da çok zor hale geldiğine vurgu yapan Başkan Posbıyık; Elbette yaşanan krizden olumsuz yönde etkilenen birçok insanımız var, ancak bazıları da bu krizi bahane etmeye başladılar. Hatta yaşanan sıkıntıları suistimal edenlere bile rastlıyoruz. Kime gidilse, mutlaka krizden etkilendiklerini söyleyerek teklifleri geri çeviriyorlar. Yakın bir zaman sonra hayır işleriyle uğraşanlar çok daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalacaklar dedi.