Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Kandilli'nin ilçe olabilmesi için koltuğu bırakmaya hazır olduğunu ilan etti.

AKP siyasal iktidarının çıkardığı 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu gereğince arasında 5 kilometreden daha az mesafe bulunan belediyelerin birleştirilmesiyle ilgili maddenin bölgemizde siyasal iktidarın yerel temsilcileri tarafından bilerek uygulanmaması konusundaki çabalar devam ederken, "birleşirim" diyen ilk ses AKP'li Gökçeler Belediye Başkanı Belir Çolak'tan geldi.

Çolak, "birleşirim" ifadesini şartlı olarak kullanıp, "Kandilli ilçe yapılırsa" vurgusuyla öne de çıkartsa bu söz "birlikten güç doğar" düşüncesini savunanların yüreğine su serpti.
Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak bu sözleri Ereğli-liler Derneği'nin Kandilli'de düzenlediği hamsi-helva muhabbet sofrasından sonra yapılan çay partisinde dile getirirken eskiden TTK'da 7 bin kişi çalıştığını ve bu çalışanların 2 bininin pavyonlarda yattığını, Ereğli-Kandilli arasında tren seferleri yapıldığını da vurgulayarak şöyle dedi:
"Ereğli il olacak Kandilli ilçe olacak diye sordular. Ben yine tekrarlıyorum; koltuk değil hizmet sevdalısıyım. Gerekirse Kandilli-Gökçeler fark etmez, bir isim altında birleştirilir yeter ki Kandilli ilçe olsun. Tekrar söylüyorum koltuk değil hizmet sevdalısıyım."