Kdz.Ereğli Kent Konseyi gündemdeki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunurken yapılan çalışmalar ile ilgili de bilgiler aktardı.

HASTANE KONUSU: Ereğli'nin geleceği düşünüldüğünde yapılacağı söylenen hastanenin yerel yöneticilerimizin de karar kıldığı Osmantepe'ye inşası uygun olacaktır. Yapılması uzun zamandır konuşulan ancak yeri konusunda karar kılınamayan 400 yatak kapasiteli hastanenin biran önce yapılabilmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğunu yerine getirmesini, konuşmaktan çok projenin uygulamaya konulması için mücadele etmesini bekliyoruz.

YEŞİLTEPE-KEPEZ YOLU: Yıllardır yaşanan bu sıkıntının giderilmesi için yapılan çağrıların, uyarıların ve önerilerin dikkate alınmadığını net bir şekilde görüyoruz. Gelinen noktada bazı yasal anlamda problemler çıkarıldığı söylense de aşılamayacak sorun olmadığını birlik ve beraberlik içerisinde bu tür sıkıntıların giderilebileceğini bir kez daha hatırlatarak artık yeter diyoruz.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE: 'Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Gelecek İçin Uyuşturucu ile Mücadele' konulu 1 Mart Pazartesi günü Erdemir Kültür Merkezinde öğrencilere ve halka ücretsiz verilecek konferansa çeşitli filmlerde rol almış Emniyet Amiri Bağımlılık Danışmanı Adli Birimler Uzmanı Zafer Ercan konuşmacı olarak katılacak.

SONUÇ ALINIYOR: İlçe genelinde hava kirliliğini ölçen ve sonuçlarını gösteren cihazların konuşlandırılması ile ilgili olarak yapılan resmi müracaatta olumlu gelişmeler yaşanmıştır ve bu konunun üzerindeki hassasiyet sonuçlanana kadar devam edecektir.

Kdz.Ereğli Kent Konseyi olağan toplantısını önceki akşam Atatürk Kültür Merkezi'nde yeralan Kent Konseyi Toplantı Salonunda Muhabbet Tezel başkanlığında gerçekleştirdi. Kent Konseyi'ne yapılan müracaatların değerlendirilmesi ve ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Yaklaşık 1.5 saat süren toplantının ardından Kdz.Ereğli Kent Konseyi şu açıklamayı yaptı:

HASTANENİN İNŞAASI BİRAN ÖNCE BAŞLAMALI
Son günlerde Ereğli'ye yapılması düşünülen 400 yatak kapasiteli hastanenin yeri konusunda yoğun bir bilgi kirliliği yaşanmaktadır. Ereğli'nin geleceği düşünüldüğünde yapılacağı söylenen hastanenin yerel yöneticilerimizin de karar kıldığı Osmantepe'ye inşası uygun olacaktır. Ereğli Kent Konseyi yerel yöneticilerin bu kararına tam destek vermektedir. Yapılması uzun zamandır konuşulan ancak yeri konusunda karar kılınamayan 400 yatak kapasiteli hastanenin biran önce yapılabilmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğunu yerine getirmesini, konuşmaktan çok projenin uygulamaya konulması için mücadele etmesini bekliyoruz. Kdz.Ereğli bu tür incelemeleri daha önceki dönemlerinde deyaşadı ancak gelinen noktada yapılanlar sadece kamuoyunu meşgul eden konular olarak tarihteki yerini aldı. Siyasi iktidarın yerel yöneticilerin aldığı kararı biran önce uygulamaya sokmalı ve en kısa sürede vaad ettiği hastanenin inşasına başlamalı. Kdz.Ereğli'de günlerin sözlerle vaatlerle geçiştirilmemesini istiyoruz.

ARTIK YETER
Yeşiltepe-Kepez yol güzergahı halkımız arasında 'ölüm yolu' olarak bilinmektedir. Bu yol güzergahında yaşanan kazalarda çok sayıda insanımız hayatını kaybetmiş, çok sayıda insanımız yaralanmış ve çok ciddi oranlarda da maddi trafik kazaları meydana gelmiştir. Yıllardır yaşanan bu sıkıntının giderilmesi için yapılan çağrıların, uyarıların ve önerilerin dikkate alınmadığını net bir şekilde görüyoruz. Bilindiği gibi 20 Mayıs 2009 tarihinde Kdz.Ereğli'ye Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri gelerek incelemelerde bulunmuş ve bu yol güzergahının biran önce eksikliğinin giderilmesi için programa aldırılacağı açıklamaları yapılmış, söz konusu açıklamalarda yerel gazetelerde yeralmıştır. Gelinen noktada bazı yasal anlamda problemler çıkarıldığı söylense de aşılamayacak sorun olmadığını birlik ve beraberlik içerisinde bu tür sıkıntıların giderilebileceğini bir kez daha hatırlatarak artık yeter diyoruz. Yetkilileri ağızlarından çıktığı sözleri tutmaya insanların suratlarına baka baka yapamayacakları sözleri de vermemelerini istiyoruz.

ÇOK ÖNEMLİ KONFERANS
Kdz.Ereğli Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 1 Mart 2010 Pazartesi günü  Pars Kiraz Operasyonu, Pars Narkoterör, Arka Sıradakiler filmlerinde de oynamış, sayısız ödülü bulunan Emniyet Amiri Bağımlılık Danışmanı Adli Birimler Uzmanı Zafer Ercan tarafından Erdemir Kültür Merkezinde, "Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Gelecek İçin Uyuşturucu ile Mücadele" konulu konferans saat 16.00 öğrencilere saat 19.00'da ailelere yönelik gerçekleştirilecektir. Son derece önemli olan bu konuda ailelerin de mutlaka ama mutlaka 1 saat sürecek bu ücretsiz konferansa gelmelerini ve bilgilenmelerini öneriyoruz. Daha önceki süreçte bu konferansa aksilik çıkmazsa katılacağını açıkladığımız ünlü film sanatçısı Kenan İmirzalıoğlu ise işlerinin yoğunluğu nedeni ile konferansa katılamayacağını ancak önümüzdeki süreçte bir başka etkinliğimizde yeralacağını belirtmiştir.

RESMİ YAZIŞMALAR TAMAMLANDI
Ayrıca Kent Konseyimizin gündeminde yeralan ve çok sayıda vatandaşın da bizzat gelerek şikayette bulunduğu, "hava kirliliği" ile ilgili olarak ise resmi yazışmalarımız yapılmış ve önümüzdeki günlerde açıklayacağımız çok olumlu gelişmeler yaşanmıştır.

ALMANYA'YA DAVET
Almanya'da bulunan Zonguldak'lılar Derneği'nin 3 Nisan tarihinde Almanya'da gerçekleştirmeyi planladığı gece için ise Ereğli Kent Konseyi yöneticileri ile görüştüğü muhtemelen de 1 veya 2 kişinin görevlendirilerek Almanya'daki bu etkinliğe katılımının sağlanacağı da belirtildi.