Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, 2011 yılı fındık ürünün hasadına sahil kesimlerde 20 Ağustos, orta kesimlerde 25 Ağustos ve yüksek kesimlerde ise 30 Ağustos'ta başlanacağını hatırlatarak fındık üreticilerini bu tarihlerden önce hasat yapmamaları konusunda uyardı.
Erken hasada başlanıldığı takdirde fındığın içinin tam dolmayacağını, buruşukluk meydana geleceğini ve randımanın düşmesine neden olacağını belirten Türkoğlu, İlçemizde fındık hasadı tarihleri sahil kesimlerde 20 Ağustos, orta kesimlerde 25 Ağustos ve yüksek kesimlerde ise 30 Ağustos olarak belirlenmiştir. Fındık üreticilerimizin bu tarihlerden önce fındık hasadı yapmamaları gerekmektedir.  Erken hasada başlanıldığı takdirde fındık içi tam dolmayacak, buruşukluk meydana gelecek ve randımanı düşecektir. Curufların sararmadan ve kızarıp kahverengi bir görünüme bürünmeden hasat edildiğinde aroma ve kalitesinin düşeceği, küflenme olabileceği ve bu durumun aflatoksin oluşumuna sebebiyet verebileceği bilinmektedir. Depoda muhafaza ömrünün kısalacağı, sanayide beyazlatma özelliklerinin düşük olacağı, yağ ve protein oranının istenilen seviyede olmayacağı ve patoz işçiliği maliyetinin artacağı kaçınılmazdır.
Bu nedenle çiftçilerimiz hasat olgunluğuna gelip kendiliğinden yere dökülen veya silkelemek suretiyle yere dökülen fındıkları diğerlerinin de dökülmesini beklemeden toplamalıdırlar dedi.