Erdemir Spor Kulübü yararına kaynaşma gecesi düzenlendi. Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, 'Görüyorum ki buradaki alan dahi bize dar gelmeye başladı. Siz, bize ve teşkilatımıza sahip çıkıyorsunuz' dedi. 

Odabaş, 'Bu kulübü kapatmak isteyen insanlar var. Ama Türk Metal Sendikası Genel Merkezi, Ereğli Şubesi ve Erdemir çalışanları olarak bu kulübün sonuna kadar arkasındayız. Kapatılmaması anlamında da sonuna kadar destek veriyoruz. Bu tür gecelerle de kulübe katkımız olsun diye uğraşıyoruz' sözleri ile konuştu.

Türk Metal Sendikası ve Erdemir çalışanlarının katkısıyla Büyük Anadolu Otel Salonu'nda düzenlenen Erdemirspor kaynaşma gecesine, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, aynı zamanda Erdemir Spor Kulübü İkinci Başkanı Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Metal-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Özdemir, Erdemir Spor Yönetim Kurulu üyeleri, Erdemir Spor menajeri Ömer Erdinç, Erdemirspor Basketbol Antrenörü Hakan Demir, yardımcı antrenörleri, Erdemir Spor Futbol Takımı antrenörü Bülent Öztürk ile yardımcıları, Türk Metal Sendikası Şube Sekreteri Metin Ercan, Türk Metal Sendikası Mali Sekreteri Sedat Taşdelen, sendika yönetim kurulu üyeleri, iş yeri temsilcileri ile Erdemir çalışanları katıldı.

Gecede konuşan Genel Sekreter Yücel, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın selam ve sevgilerini iletti. Yücel, geceyi organize edenlere ve Erdemir çalışanları tarafından kendisine gösterilen güler yüze teşekkür ederek, 'Ereğli'nin iki önemli unsuru olduğunu biliyorum. Bunlardan biri çilek, diğeri de çelik, yani çalışanlarıyla beraber Erdemir'dir. İnanıyorum ki bu birlik ve beraberlikle Erdemirspor'u üçüncü sıraya yerleştireceksiniz' dedi.

Sendika başkanı Odabaş da, kulübe katkı amacıyla üçüncü geceyi düzenlediklerini anımsatarak, şunları söyledi:

'Böyle güzel ortamın oluşmasına katkı sağlayan bütün arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kulübü kapatmak isteyen insanlar var. Ama Türk Metal Sendikası Genel Merkezi, Ereğli Şubesi ve Erdemir çalışanları olarak bu kulübün sonuna kadar arkasındayız. Kapatılmaması anlamında da sonuna kadar destek veriyoruz. Bu tür gecelerle de kulübe katkımız olsun diye uğraşıyoruz. Emeğimizin, alın terimizin karşılığında, iş yerindeki stresimizin böyle gecelerde de atmaya çalışıyoruz. Görüyorum ki buradaki alan dahi bize dar gelmeye başladı. Siz, bize ve teşkilatımıza sahip çıkıyorsunuz. Bu gece de bunun göstergelerinden biri. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Erdemir işçisi alın terini de döker, parasını da kazanır, kendisine yakışan şekilde yer ve içer. Aramızda basketbol ve futbol takımlarımızın antrenörleri de bulunuyor. Çok güzel bir ortam var. İki takımıza da güzel transferler yaptık. İnşallah sezon sonunu da mutlu bitireceğiz.'

Bu sırada salondakilerin ayağa kalkarak 'Türk Metal nerede biz oradayız, Başkan nerede biz oradayız' şeklindeki sloganlarına karşın Odabaş da, 'siz neredeyseniz ben de oradayım' yanıtını verdi.

Sayın Yücel ile Odabaş'ın ayakta alkışlandığı gecenin ilerleyen bölümünde bazı yerel sanatçıların türküleri eşliğinde eğlenildi.