** Zonguldaklı ve Bartınlılılar İstanbul'da bir araya gelerek termik santral kurma girişimlerine karşı güç birliği yapıyorlar.

7 Kasım 2010 Pazar günü İstanbul Taksim'deki Metalurji Odası'nın lokalinde toplanacak Zonguldak ve Bartınlılılar. "Biz hem Zonguldaklıyız, hem Bartınlıyız" sloganı ile bir araya gelecek gurbetteki hemşehrilerimiz, Bartın ve Zonguldak'a kurulmak istenen termik santrallere karşı seslerini yükseltecekler.
"Toplanıyoruz... Çünkü Biz ne Bartın'a ne de Zonguldak'a o santrali KURDURTMAYACAĞIZ!!!" diyen bölgemizin gurbetçileri, "Biz birlik olursak Zonguldak ve Bartın kazanacak" çağrısıyla toplantıya daveti şu sözlerle dile getirdiler.
"Toplanıyoruz... Çünkü BizHEM ZONGULDAKLIYIZ HEM BARTIN'lıyız.
Toplanıyoruz... Çünkü Biz ne Bartın'a ne de Zonguldağa o santrali KURDURTMAYACAĞIZ!!! Bartın'da termik santral davasında dönüm noktasında. Geleceğimiz, 3000 yıllık geçmişimiz, bozulmamış yeşilimiz, bozulmamış bereketli toprağımız, binlerce yıldır bu topraklar yerleşen herkese şifa veren kavşak suyumuz ve her taşın altından fışkıran kaynak sularımız, masmavi denizimiz, her mevsim balıkçı ağlarına düşer düşmez taptaze soframıza gelen balıklarımız, o birbirine bağlı kardeş kültürümüz, tertemiz doğamız; Birçok alternatif ve yatırım mümkünken bile bile rant uğruna yok edilmeye çalışılıyor...
Bir şehir doğasıyla, toprağıyla, kültürüyle yok edilmeye çalışılıyor... Bugün İstanbul'da yaşayan bütün Bartınlı dostların neden GOCA BARTINLI olduklarını gösterme, taaa İstanbul'dan gurbetten Bartın'ına nasıl sahip çıktığını gösterme günü...
Toplanıyoruz... Çünkü biliyoruz biz birlik olursak ZONGULDAK VE BARTIN kazanacak."