45. İşletme yıldönümünü kutlayan Erdemir’de, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Türker: Benim yaşayacağım süre zarfında beraber veya gönül beraberliği içinde ama Türkiye var oldukça OYAK ve Erdemir beraberliği nice 45 yıllara geleceğine inancım tamdır.

 

Erdemir Genel Müdürü Özgen: Dünyada yıkılmaz denen pek çok kuruluşun tarihin sayfalarına gömüldüğü bu istisnai dönemi, yönetimimiz ve çalışanlarımızın birlikte ortaya koyduğu örnek dayanışma ile mümkün olan en iyi şekilde geride bıraktık. 

 

 

15 Mayıs 1965 yılında işletmeye alınan, Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, 45. işletme yıldönümünü bir haftaya yayılan etkinliklerle kutladı. Kuruluşundan bugüne geleneksel olarak düzenlenen ve kıdemli çalışanların ödüllendirildiği Hizmet Ödülleri Töreni geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.  Törene Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kdz.Ereğli ilçe protokolü, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker, OYAK Yönetim Kurulu Üyeleri Lütfi Fikret Tuncel, Yılmaz Hızlı,  Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar, Erdemir Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özgen, Türk Metal Sendikası Genel Eğitim ve Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Yavuz Gökçe, Erdemir Grubu Şirketlerinin Genel Müdürleri ve Erdemir çalışanları katıldı. OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker konuşmasında tüm demir çelik sektöründe çok zor geçen 2008-2009 döneminden sonra 45. işletme yılında yaraların sarılacağını umduğunu, Erdemir markası için yaşatılan Erdemirlilik ruhunun dünyaya örnek olan dayanışma hareketi ile sosyolojik olarak mükemmelleştiğini görmekten bir Türk ve Erdemir’li olarak onur duyduğunu söyledi.

 

OYAK-ERDEMİR BERABERLİĞİ

 

Türker, “OYAK, genç Ereğli’yi, 39 yıllık yaşına rağmen yassı çelikte çocuk olan İSDEMİR’i ve Erdemir’in diğer bağlı ortaklıklarını kendi istikbali olarak görmekte hem Türkiye’nin hem de OYAK’ın stratejik varlığı olan müesseselerle sizlerle büyümeyi ve güçlenmeyi hedeflemektedir. Benim yaşayacağım süre zarfında beraber veya gönül beraberliği içinde, ama Türkiye var oldukça OYAK ve Erdemir beraberliğinin nice 45 yıllara geleceğine de inancım tamdır” dedi. 

 

KÜLTÜRÜN TEMELLERİ

 

Erdemir Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özgen de konuşmasında Erdemirlilik ruhuna vurgu yaptı ve 1965’te ilk üretim heyecanını yaşayanların ülkemizin övünç kaynağı bir tesise hayat vermekle kalmadıklarını, onu sürekli gelişerek ileriye götürecek bir anlayışın, Erdemir’i bugünlere taşıyan, zor dönemlerde ayakta kalmasını sağlayan, ilk günden bu yana çalışanlarının paylaştığı bir kültürün temellerini de attıklarını belirtti. “Bugün bizler bu anlayışla büyük ve modern çelik üreticilerinden biri olan şirketimizi dünyanın önde gelen, örnek gösterilen tesislerinden biri haline getirmek için durmaksızın çalışmakta ve bunu ülkemize, şirketimize, ailelerimize, gelecek nesillere ve kendimize en büyük sorumluluğumuz olarak görmekteyiz.“ diyen Özgen rekabet koşullarının kıyasıya sürdüğü çelik sektöründe, paydaşlarına sunduğu hizmet ve kaliteden ödün vermeden üreten Erdemir’in, bilgili, becerikli, aidiyetleri yüksek çalışanları ile örnek bir kurum olarak Türk sanayisi içindeki güçlü konumunu sürdürdüğünü söyledi. Özgen “Bugünlere birlikte pek çok zorlu sınavı geçerek geldik. Son olarak dünyanın bugüne kadar gördüğü en büyük bunalımlardan olan ve yıkıcı etkileriyle tüm çelik üreticilerinin hafızalarına kazınan küresel krize direndik. Bu dönemde ayakta kalabilmek her zamankinden daha çetin ve gayretli bir mücadeleyi gerektirdi. Bu mücadelede güvendiğimiz en büyük güç, hiç kuşku yok ki çalışanlarımızın bilgisi, emeği, özverisi ve Erdemir sevgisi oldu. Dünyada yıkılmaz denen pek çok kuruluşun tarihin sayfalarına gömüldüğü bu istisnai dönemi, yönetimimiz ve çalışanlarımızın birlikte ortaya koyduğu örnek dayanışma ile mümkün olan en iyi şekilde geride bıraktık.” dedi.

 

SANATSAL ETKİNLİKLER

 

Tüm ERDEMİR çalışanlarına, her koşulda destek ve güvenini esirgemeyen OYAK Yönetim Kurulu ve camiasına, Türk Metal Sendikası yetkilerine teşekkürlerini sunan Oğuz Özgen ve “45 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesiyle önemli kilometre taşlarına imza atan bir ekip olarak Erdemir’i daha da ileriye taşıyacağımıza olan inancım tamdır” dedi. 

Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 37 yıldır Erdemir’in desteğiyle kültürel ve sanatsal faaliyetlerini kesintisiz sürdüren Erdemir Musiki ve Folklor Derneği tarafından Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği konserleri, tiyatro ve halkoyunları gösterileri gerçekleştirildi.