Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Kireçlik mevkisine kurulması düşünülen termik santralin kurulmaması için tam destek vereceklerini açıkladı.

Nas yaptığı açıklamada, 19 mahalle muhtarının bir araya geldiğini Bayat köyüne kurulacak olan termik santralin kurulmaması için eylem hazırlığına girdiklerini anlattı.

Zonguldak Muhtarlar Derneği olarak bu eyleme destek vereceklerini ifade eden dernek Başkanı Şerafettin Nas, şöyle konuştu:

“Bu santral Ereğli’nin Bayat köyüne bağlı Kireçlik mahallesinde kuruluyor. Buradaki insanlar doğa ile denizin birleştiği yer ve aynı zamanda koy ve liman gibi bir yerde oturuyor. Çok güzel bir yer. Buraya HEMA tarafından termik santral kurulması düşünülmektedir. Bu doğal güzelliğin, turizm alanı olan bu yere buradaki köy halkı ve 19 köyün muhtarları bir araya gelerek buraya termik santralin kurulmaması için eylem hazırlığına girmişler. Zonguldak Muhtarlar Derneği ziyaretlerinde bizden destek istediler. Bu eylemde bizlerinde yer almamızı istediler. Bizler Zonguldak Muhtarlar Derneği olarak bu eyleme kurulmaması için destek vereceğiz.”