Zonguldak Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Zonguldak Valisi Erdal Ata, kurumların birbirlerine destek olmasından memnuniyet duyacağını ifade etti.
Zonguldak Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İl Özel İdaresi Ek binasında gerçekleştirildi. Zonguldak Valisi Erdal Ata Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya kurum müdürleri, daire amirleri ve belediye başkanları katıldı. Toplantıda, kurumların birbirlerine olan destekleri ile yatırımların kısa sürede biteceği temennisinde bulunan Zonguldak Valisi Erdal Ata, "Diğer kurum ve kuruluşlar, özellikle belediyelerimiz ve zaman zaman ormandır,  karayollarımız vesaire birbiriyle bağlantılı olan yatırımlar oluyor. Belediyelerimiz imar yönünden, karayollarıdır veya ormandır izin yönünden ihtiyacı olan kurumlara destek olursa memnun olurum. Yatırımların gecikmeden, aksamadan başlayıp bitmesi bakımından bu toplantının hayırlı olması temennisinde bulunuyorum" dedi.
230 KİLOMETRELİK ASFALT HEDEFİ
Toplantıda çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Karayolları 15. Bölge Müdürü Murat Boydaş, 2010 yılı hedeflerinin arasında 230 kilometrelik yola asfalt dökülmesi olduğunu açıkladı. Toplamda 15 adet projelerinin olduğunu ifade eden Boydaş, "Çaycuma-Zonguldak, Devrek yolu çalışmalarımıza başladık. 5 kilometrelik yolu asfalt seviyesinde tamamlamayı hedefliyoruz. Zonguldak-Ereğli yolunda 2B kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Proje çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir. İhaleler yapılacak. 2010 yılı içerisinde 230 kilometrelik yolu asfaltlamayı hedefliyoruz" dedi.Vali Ata'nın, Mithatpaşa Tüneli'nin akıbeti hakkındaki sorusuna yanıt veren Boydaş, "Mithatpaşa Tüneli proje ihalesi yapıldı. 2010 yılı içerisinde projeyi bitireceğiz" dedi.
BOZULAN ASFALTLAR
Karayolları 15. Bölge Müdürü Murat Boydaş, belediye başkanlarının sorularını cevaplarken Vali Erdal Ata, asfaltların bozulma nedenlerini sordu. 2 yıldan bu yana yapılan asfaltların bozulduğunu ifade eden Ata, "İki yıldır yapılan asfaltlar neden bozuluyor? Bölgenin sıcak asfalta mutlaka geçmesi gerekir. Ne yapıp yapıp sıcak asfalta dönmemiz lazım. Sonuç nasıl olur" dedi. Sıcak asfalt sisteminin pahalı olduğunu ifade eden Boydaş ise "Bozulmaları inceledik. Depoları genişletme çalışmalarımız sürüyor. Özellikle sathi kaplama ihalelerini biraz öne aldık. Sathi kaplamada başarılı olamadığımız için sıcak asfalt yapmak istiyoruz" diye konuştu.
"YASALARA UYMAK ZORUNDAYIZ"
Toplantıda söz alan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, sahil yolundaki refüjün kapatılması nedeniyle benzin almak isteyen vatandaşların karayolundan dönemediğini söyledi. Işıklandırma sisteminin uyumlu olmadığı eleştirisinde bulunan Bektaş, "Asla yanınıza şahsi işlerimiz için gelmeyiz" dedi. Trafik güvenliğine aykırı olmasına rağmen bazı alışkanlıkların olduğunu dile getiren Karayolları 15. Bölge Müdürü Murat Boydaş ise herkesin kendi isteğinin yerine getirilmesini istediğinden yakındı. Vali Erdal Ata ise "Yasa ve yönetmelikler neyse ona uymak zorundayız. Bu nedenle belediyeler ve karayolları arasında görüşmeler yapılabilir" şeklinde konuştu.
Toplantıda daire amirleri ve kurum müdürleri çalışmaları ve yatırımları hakkında bilgiler verdi.