CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, AKP Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan ve Özcan Ulupınar'ın sözlerine tepki gösterdi. Toptan'a, Zonguldak ve Ereğli'yi bırakın, kendi elinizdeki belediyeleri yeniden nasıl alacağınızı düşünün diyen Köktürk, Ulupınar'a da, Lafı bırak, icraat yapmaya bak. Polemik siyaseti, ikinci dönem için yetmez sözleri ile seslendi.

 

LAF EBELİĞİ

Köktürk'ün açıklaması şu şekilde: İktidar partisinin Sayın Milletvekillerinin son zamanlarda basında yer alan ve kamuoyuna yansıyan açıklamaları iktidar partisinin İcraatlarının değil, aczinin göstergesidir. Zonguldak'a hiçbir şey veremeyen iktidar anlayışı, halkımızın sorunlarını çözerek değil, laf ebeliğiyle gündemde kalmaya ve durumu kurtarmaya çalışmaktadır. Zonguldak'ta göç ve işsizlik büyük bir hızla sürmektedir.  Zonguldak'taki kamu kurumlarının kapatılması veya başka illere taşınması süreci kesintisiz devam etmekte, yeni yatırımlar gerçekleşmediği gibi bölgemizin en temel istihdam kaynağı olan TTK mütemadiyen küçültülmektedir. Zonguldak'taki intihar oranları ülke ortalamasının dört katına çıkmıştır. Zonguldak'ın beklenti içerisinde olduğu Mega Projeler açısından da somut bir gelişme söz konusu değildir.

 

SÖZLERİN ARKASINDA DURUN

Seçim döneminde verdikleri tutamayan, Zonguldak'a karşı görevlerini yerine getiremeyen iktidar partisi milletvekilleri, sağa sola laf atmayı, başkalarının verdikleri sözlerin takipçisi olacakları şeklindeki söylemleri bırakıp, icra konumunda olduklarını hatırlamalı ve öncelikle kendi verdikleri sözlerin arkasında durmalıdır.

 

KONULARIN FARKINA VARMALILAR

İktidar temsilcisi oldukları halde iş yapamayanlar, kendi verdikleri sözleri tutamayanlar, sevgiyle değil korkuyla kalıcılaşmaya çalışanlar hiç merak etmesinler ki, Zonguldak halkı yaşanan sürecin farkındadır. Bu nedenlerden dolayı iktidar partisi milletvekillerine tavsiyemiz; polemiğin ve laf ebeliğinin kendilerine ve Zonguldak'a bir yarar getirmeyeceğidir. Bizim dile getirdiğimiz ve kararlılıkla takipçisi olduğumuz konuların farkına varmalarıdır.