Zonguldak Kent Konseyi Yönetim Kurulu Zonguldak Valisi Erdal Ata'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ve yönetim kurulu üyeleri, Zonguldak Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, yeni yönetimini tanıtarak kent için öncelikli hedeflerini ve özellikle lavuar alanı hakkında Vali Ata'ya bilgiler vererek görüş alış verişinde bulundu. Vali Erdal Ata ise, lavuar alanı için girişimlere tekrar başlanacağını, belediyenin yarışma sonucu belirlediği projenin lavuar alanı için uygun olmadığından dolayı projenin uygulanmadığını belirterek, buraya yeni bir proje yapılması gerektiğini belirtti. Ziyarette konuşma yapan Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, “Biz görev süremizi tamamladık. Geçtiğimiz hafta yaptığımız genel kurulda genel kurulumuz bizi yeniden görev verdi. Aramızda önceki dönemden arkadaşlarımız var. Devam ettiğimiz yeni arkadaşlarımızda var. Zonguldak gerçeklerine hakim olan arkadaşlarımız ve sorunları bilen ve tanıyan arkadaşlarımız. Biz önceki dönemde olduğu gibi elimizden geldiğince katkı sağlamaya Zonguldak sorunlarını gündeme taşımaya çözüm önerisi getirmeye ve yetkililere sunmaya devam edeceğiz. Önceki dönemlerde en çok aldığımız eleştirilerden biri yapıyorsunuz projeyi gönderiyorsunuz ama uygulamasını göremiyoruz deniyor. Lavuar alanı konusu üzerinde durmamız gerekiyor. Bunu gündemde tutmalıyız ve biran önce Zonguldak'ın bu görüntüden kurtulması gerekiyor sizin katılarınız çok önemli. Çalışmalarınızda başarılar dileriz” dedi.
Ardından konuşma yapan Zonguldak Valisi Erdal Ata da, “Lavuar alanının kaldırılması gerekiyor. Ancak burada öyle bir sorun var ki, mülkiyet TTK'nın. TTK kendi imkanları ile burada bir şey yapamıyor. Hazineyi devir konusunda teşebbüsümüz oldu. Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü hazine ve TTK'nın kullandığı yerler var hazinenin mülkiyetinde olan yerler oralarda takas edelim.
Öncelikle mülkiyet sorununu biz çözelim. TTK'dan hazineye geçsin ondan sonra TTK ile daha kolay anlaşırız diye bir proje ver Belediye kabul etmiş ondan dolayı problem çıktı. Önümüzdeki günlerde görüşmeyi düşünüyoruz. Yüksek Planlama kararı ile buranın Özel İdare'ye ya da hazineye devrini sağlatabilirsek o zaman işimiz biraz daha kolay olur. Şu hazırlanan proje lavuar alanı yapmaya müsait değil” diye konuştu.