AKP Zonguldak eski İl Başkanı Celil Uzun, Alaplı'ya yapılması düşünülen Liman projesini değerlendirdi.

AKP Zonguldak eski İl Başkanı Celil Uzun Alaplı'ya yapılması düşünülen liman projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Projenin ilçe ekonomisine önemli katlılar sağlayacağını ve iman projesi ile ilgili firma tarafından iş adamları, yatırımcılar ve siyasetçilere birifing verilmesi gerektiğini belirten Uzun, "Alaplı Liman Projesinde yaşanan polemiklere anlam veremedim. Liman aşağı gitsin yukarı gitsin tartışmaları gereksiz ve boş tartışmalar. Çünkü Alaplı Jandarma Garnizon Komutanlığından itibaren Bölge Trafik İstasyonuna kadar olan bölge deniz yatırımlarına ayrılmış. O bölgede dört tane tersaneye yer tahsis edilmiş. O zaman Liman için planlanan bölge en uygun bölge olmaktadır. Birileri denizimiz kirlenir diyor haklıdırlar ama ekmek parası kazanılması gerekiyorsa bunlara katlanılması gerekir. Tabi tedbirlerini bir şekilde almaları gerekir. Önemli olan liman projesinin bir an önce başlamasıdır. Ben arkadaşlara hayret ettim Yer konusunda bu kadar çok sorunlu açıklamalar yapmalarına bir anlam veremedim.
Hiç tartışmaya girmeden bir an önce yasal sorumluluklar yerine getirilip liman inşaatına başlamak gerekir. Ereğli'deki tersaneler projesin dede bize bunlar 10 yılda bitmez demişlerdi. Ne oldu bir yılda inşaatını bitirdik. Ben inanıyorum firmanın maddi gücü iyiyse limanda bir yılda biter. Ayrılık, gayrılık ve bir birimize üstünlük sağlamak yerine Alaplı Sevdalısı edasıyla olarak öne çıkıp bu yatırımlara destek olmak gerekir. Limanın burada olması ve Alaplı'ya maddi ve manevi katkısını düşünebiliyor musunuz?" dedi.
Zonguldak Limanının bir dönem boş olduğunu ve kendi dönemlerinde Ro-Ro seferlerinin başlatıldığını belirten Uzun,"   Hatırlarsanız Zonguldak limanı bom boştu. Ro-Ro seferlerini biz başlatmıştık. Şimdi Zonguldak limanında sıra var yerine göre bir hafta bekliyor kamyoncular. Her araba geldiğinde ya da indiğinde Zonguldak ekonomisine müthiş katkısı var. İlerde Alaplı'da da aynı şeyler olacak. Liman projesini kim üstlenir, ya da bu firmada kimler var ben tam olarak bilmiyorum. Aslında firma bu konularda bir toplantı düzenleyerek iş adamlarını yatırımcıları ve firmaları bilinçlendirmesi gerekir. Ben sadece şimdiye kadar basından okuduğumla bilgiliyim. Yetkililerin bir açıklamasını bizzat duymadım görmedim. ÇED bilgilendirme toplantısından sonra bir başka toplantı düzenlenmedi.
Bu konuda bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Bana göre iş adamları, yatırımcılar ve siyasetçiler bir araya getirilerek bir brifing vermeleri gerekir.  Ama üstüne basa, basa yine söylüyorum. Alaplı Liman Projesi bir an önce hayata geçirilmeli ve başlatılmalıdır" dedi.