Alaplı Belediye Meclisi'nin 2009 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısının ilk görüşmesi tamamlandı.
Belediye Çaybahçesi'nde yapılan Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısında, biri önerge ile gündeme alınan olmak üzere toplam 8 gündem maddesi görüşüldü. 6 madde, üzerinde daha detaylı çalışma yapılmak üzere ilgili komisyonlara gönderilirken, 2 maddeden biri "oyçokluğu" diğeri ise "oybirliği" ile kabul edildi.
Açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayan toplantıda, gündemin ikinci maddesi gereği, Emine Çift'in ayrılmasıyla boşalan Meclis Kâtipliğine, "gizli oylama" sonucunda Mehmet Yaman oy çokluğuyla seçildi. Gündemin üçüncü maddesi gereği;  "Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, ayrılması, geri dönüşüm konusundaki iş ve işlemler" ile ilgili yetki, oybirliğiyle Zonguldak Çevre Belediyeler Birliği (ZONÇEB)'ne verildi. Madde ile ilgili Belediye Meclisi Üyelerine bilgi veren Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, ayrılması ve geri dönüşümünün sağlanması için, Başkanlığını Zonguldak Valisi Erdal Ata'nın yaptığı ZONÇEB'in yetki istediğini, tüm belediyelerin yetki vermesi durumunda, ZONÇEB'in ihaleyle, ambalaj atıklarını toplama izni bulunan bir firmaya bu çalışmayı yaptıracağını bildirdi. Başkan Çimenoğlu, ilgili Bakanlıktan, ambalaj atıklarını toplama lisansı bulunan firma sayısının Türkiye genelinde 18 olduğunu da sözlerine ekledi.
Gündemin 4.maddesinde yer alan "Yeni Otopark Alanlarının Tespit Edilmesi ve Ücret Tarifesinin Görüşülmesi" ise oybirliğiyle Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Madde ile ilgili olarak Belediye Meclisi Üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, Al Caddesi'ndeki trafik akışının tek yönlü olarak sağlanması için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazıldığını, bu yüzden Al Caddesi'ndeki otopark alanlarının yeniden düzenlenmesine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
Gündemin 5.maddesinde yer alan "Belediyeye Ait Aşağıdoğancılar Köyü Kumtarla Mevkii 5-6 Pafta, 129 Ada, 154 Parsel No'da Kayıtlı 8263 M2lik Arsalar ve Arsaların Üzerinde Bulunan Kapalı Pazaryeri Binasının Birlikte Satışının Görüşülmesi", oybirliğiyle Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Madde ile ilgili olarak Belediye Meclisi Üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, Alaplı'ya tekstil fabrikası açılmasıyla ilgili talebin olduğunu hatırlatarak, "Kapalı pazaryerinin satışıyla; Alaplı'da, yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayacak bir fabrika kazandırmamız, bunun yanında buradan gelecek gelirle, Kapalı Spor Salonu ve Belediye Garajının bulunduğu alana yeni kapalı pazaryeri yapılması söz konusu. Bu konuda proje çalışması devam ediyor. Projede, dere boyundaki Belediye dükkânlarının yeni yapılacak Kapalı Pazaryerinde yapılması söz konusu. Böylece Alaplı'ya hem fabrika kazandırmış olacağız, hem pazaryerini daha yakına taşımış olacağız, hem de dere boyundaki Belediye dükkânlarını yıkarak daha güzel bir görüntü sağlamış olacağız. Kurulacak fabrika ilçemize büyük bir hareket de kazandıracaktır. Bununla ilgili eylem planı da hazırladık. Eğer, Belediye Meclisi'nden yetki alabilirsek, Sulh Hukuk Mahkemesi'nin belirlediği muamman bedel üzerinden ihaleye çıkarmak istiyoruz. Alaplı'ya tekstil fabrikası kurmak isteyen fabrikalar önümüzdeki hafta tekrar buraya geleceklerini söylediler. Biz zaten sadece istihdam sağlamak kaydıyla Kapalı Pazaryerini satışa çıkarabiliriz. Satış yetkisini almamız, satacağımız anlamına da gelmiyor" dedi. Gündemin 6.maddesinde "Karşıyaka Mahallesinde İmar Yolu ve Park Olarak Kullanılmak Üzere Arsa Bağışının Görüşülmesi", oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale edilirken, gündemin 7.maddesindeki "Belediyenin 2010 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi ve Tahmini Gelir Gider Bütçesinin Görüşülmesi" de yine oybirliğiyle, Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu'nun önergesi ile gündeme alınan, "Alaplı'da Yapımı Planlanan Liman İnşaatı İçin Belediye'nin Görüş Bildirmesi" oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi. Madde ile ilgili olarak Belediye Meclisi Üyelerini proje üzerinde bilgilendiren Belediye Başkanı Çimenoğlu,"Liman inşaatı için imar planı yapıldı. İmar planı için çeşitli kuruluşlardan görüş alıyorlar. Biz de Alaplı Belediyesi olarak görüş alınan kuruluşlardan biriyiz. Biz de imar planı için 'uygundur' veya 'değildir' diye görüş bildireceğiz. 'Burada liman olur" yada 'olmaz" diye görüş istiyorlar. Belediye Meclisi gündemi hazırlandıktan sonra bu yazı geldiği için mecburen bu konuyu önerge maddesi olarak gündeme getirdim" dedi.
Alaplı Belediye Meclisi, önümüzdeki hafta Pazartesi günü saat:14.00'de ikinci görüşme ile Kasım Ayı Olağan Toplantısına devam edecek.