Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, İlçede yapılması düşünülen Liman inşaatının bir önce başlatılması gerektiğini söyledi. Rahmi Yapar, Alaplı’da ALPORT liman projesi olarak bilinen Liman inşaatı-nın başlamasıyla birlikte İlçedeki işsizliğin azalarak ekonominin düzeleceğini söyledi.
Tersanelerin kapanması ve Libya’daki olaylar sonrası yüzlerce kalifiyeli işçinin Alaplı’ya geri dönmesinin ardından İlçede işsiz gençlerin sayısında artış olduğunu anlatan Yapar, şöyle dedi;
“Alaplı'nın ve bölgemizin bu limana büyük bir ihtiyacı vardır. Yapılacak liman Alaplı ile birlikte bölge için büyük bir kazanç kapısı olacaktır. Bu liman Ereğli'ye, Alaplı'ya, Akçakoca'ya, kısacası tüm Batı Karadeniz bölgesine hitap edecektir. Tersanelerin kapanması ve Libya’daki olaylardan sonra memleketlerine geri dönmek sorunda kalan yüzlerce işçi işsiz kalmış durumda, liman inşaatını başlamasıyla birlikte İlçedeki işsizlik sorunu kökten çözülecektir. Durma noktasına gelmiş İlçemiz ve bölgemiz ekonomisine de büyük bir katkı sağlayacaktır. Alaplı bir 'liman ve Sanayi kenti' olacaktır. Burada siyasetçilere de büyük görevler düşmektedir. Liman bölgesinde yatırım yapmak isteyen yatırımcılarında bir an önce karar vererek yatırıma başlamasını istiyoruz. Limanın bu aşamaya kadar gelmesinde büyük emekleri olan başta, ALPORT yönetim kurulu başkanı İsmet Yılmaz’a, Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç’a, Valimize, Kaymakamımıza, Milletvekille-rimize ve siyasetçilerimize teşekkür ediyoruz. Liman inşaatının başlamasıyla birlikte Alaplı özlediği günlerine kavuşacaktır.”