DSP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı'nın Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın çekiştiği kongreyi, atamayla göreve gelen mevcut Başkan Ayhan Özsoy kazandı.
Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonu'nda yapılan kongreye, DSP İl Başkanı Nuran Başoğlu ve partililer katıldı.
Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığı'nı DSP eski İl Başkanlarından Cihan Yılmaz'ın yaptığı kongrede, mevut Başkan Ayhan Özsoy ile Dursun Şahin'in listeleri yarıştı.
DSP İl Başkanı Nuran Başoğlu, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi;
 "Kongrede herkesi memnun edemezsiniz. Salona girerken önüme birisi çıktı. 'Beni neden üst kurul seçmediniz' diye sordu, onun için diyorum. Kimseyi memnun edemezsiniz. Geçtiğimiz günlerde 6 milletvekili ile TBMM'ye seçimlerle ilgili yasa tasarısı verdik. Bu tasarı seçimlerde barajın yüzde 10'dan yüzde 5 düşürülmesi için verildi. Umarım bu tasarı meclisten geçer. Seçimler daha da hareketli olur. Hiçbir ülkede böyle baraj yok. Onun için ben bu tasarının geçeceğine inanıyorum. Bir gündem ise, limanın özelleşmesi, geçtiğimiz ay Zonguldak'a Haluk Ulusoy geldi, limana talip olmak için. Liman Fransızlardan alınıp TTK'ya verildi. Şimdi de özelleştirilmeye çalışılıyor. Limanın özelleştirilmesinin çok zor olduğunu biliyoruz. Liman fiziki olarak TTK ve Milli Emlak'in yerinde, ama bunu da bu hükümet çözer, bunu da özelleştirir! Belediye Başkanı, limana talip olduğunu söylüyor. Umarım lafının arkasında olur, bu işin takipçisi olur. İki tane limanı özelleştirecekler. Bir tanesi Samsun limanı, diğeri ise Zonguldak limanı... Bu limanlar Rus yandaşları Türk firmalarına peşkeş çekilecek. Demokratik Sol Parti olarak bu işin takipçisi olacağız."     
DSP Merkez İlçe Mevcut Başkanı ve adayı Ayhan Özsoy ise, "DSP Merkez İlçe Başkanlık koltuğu 4 ay önce boşalınca il başkanlığı yönetiminden istifa ederek merkez ilçe başkanlığına alarak yönetimimi kurarak göreve başladım. 4 ay gibi kısa sürede çok güzel işler yaptım. Şimdide görevime devam ettirmek için tekrar aday oldum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimler sonucunda Ayhan Özsoy 119 oy alırken, rakibi Dursun Şahin 19 oy aldı. Ayhan Özsoy başkanlığındaki yeni Yönetim Kurulu şöyle oluştu: Haşim Arslan, Mehmet Alkan, Yaşar Baş, Mustafa Hamut, Sabriye Demirkol, Erkan Orcan, Ekrem Karapınar, Murat Keçeci, Birgül Artek, Hüsnü Taşdelen, Yalçın Kudu, Mustafa Sever, Süleyman Boşnak, Erol Bükrük, Selma Karadağ, Nazif Zilifli.