Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Şenol Usaç, Alaplı Limanı'nın planlandığı yerin ve projenin doğru bir seçim olduğunu bildirdi.
Alaplı'nın yıllardır kısır çekişmelerden dolayı sürekli kaybettiğini belirten Usaç, liman projesinin Alaplı'nın olmazsa olmazlarından olduğunu ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini kaydetti. Usaç, açıklamasında "Bu projenin planlanan alanda yapılması doğru bir seçimdir. Limanın planlanan yere yapılması, ardından tersanelerinde tahsis edilen bölgede yatırımlarını tamamlayarak üretime başlaması, kamulaştırması tamamlanma aşamasında olan Alaplı Organize Sanayi Bölgesinin de faaliyete geçmesi, yatırımcılar ile Liman arasında lokomotif olacaktır.
Bu alanlarda istihdam edilecek kişi sayısı 10 bin dolayında olacaktır. Bu da demek oluyor ki Alaplı da 50 bin kişi bu sektörlerden geçimini sağlayacaktır. Aynı zamanda ilçe nüfusumuz da artacak, ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan ilçemiz en üst düzeyde refah seviyesine ulaşacaktır.
Alaplı ekonomik ve sosyal getirileri düşünüldüğünde planlanan yer ve proje doğru bir seçimdir. Eğer tartışmalar uzar, yatırım buradan kaçacak olursa, bu durum, gelecekte ilçemize dışarıdan gelecek olan diğer yatırımcılara kötü örnek olur" dedi.