Alaplı Ziraat Odası Başkan'ı Şeref Türkoğlu, Doğrudan gelir desteği ve Fındık desteği belgelerinin askıya çıkartıldığı bildirildi.

İlçede 2010 Yılında Doğrudan Gelir desteği ve fındık destekleme yardımı almak için müracaat yapan çiftçilerin Köy muhtarlıklarında listeleri kontrol etmelerinin gerektiğini belirten Türkoğlu" İlçemizde de 2010 Yılında Doğrudan Gelir desteği ve fındık destekleme yardımı almak için müracaat yapan çiftçilerimizin belgeleri Köy muhtarlıklarında askıya çıkartılmıştır. Listelerde ismi olmayan varsa veya ismi olup ta bilgilerde, eksik olanlar var ise 10 gün içinde ilgili makama itiraz yapmaları gerekiyor. Eğer bu sure içinde itiraz edilmez ise liste olduğu gibi kesinleşecektir. Çiftçilerimizden birde özel isteği var.  Listede ismi olup ta köyde bulunmayan gurbette olan çiftçilerimize en yakın akraba ve komşularının haber vermelerini listeye bir şekilde birisi
aracılığı ile baktırıp gurbetçilerimizin listelerde eksiklik olduğunu öğrenmeleri durumunda 10,gün içerisinde ilgili makamlara itirazlarını yapmalarını öneriyoruz. Geçmişte bu gibi durumlar meydana geldi, çiftçimiz itiraz suresini kaçırıyor, bu durumda sonradan itiraz yapsa da kabul olmuyor çiftçimiz mağdur oluyor bizlerde duruma üzülüyoruz. Buradan Değerli çiftçilerimize son bir defa sesleniyorum, listelerinizi muhtarlık askı listesinde denetleyiniz, köyde, mahallede olmadığı gurbette olduğunu bildiğiniz çiftçi arkadaşlarınızı, komşularınızı uyarınız, haberdar ediniz. Bu duygu ve düşüncelerimle şimdiden tüm çiftçilerimizin alacakları destek yardımlarını aile yuvalarında huzurlu ve bereketli yemelerini cenabı Allahtan niyaz ederim" dedi.