Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, kar yağışı nedeniyle bakımevine fazlaca sokak hayvanının bırakıldığını belirterek, Zonguldak halkını duyarlılığa davet etti. Sezgin, şöyle konuştu;

ONLARIN SIĞINACAK SICAK KURU GÜVENLİ YERLERE İHTİYACI VAR
"Kar sebebi ile bakımevinde fazlaca sokak hayvanımız barınmaktadır, hepsi dışarıdaki kulübelerinden içeri alınmıştır. Şu zor hava şartlarında sıkıntımız bakımevindeki canlarımız değil, sokak hayvanlarımız, yaban hayvanlarımızdır. Sokak hayvanları için lütfen yemek artıklarınızı kuru ve temiz yerlere bırakınız. Hayvanlar için koyduğunuz suların içine buz tutmaması için bir damla zeytinyağı ve çok çok az tuz atınız. Kuşlar için kuru yerlere, camlarınızın önüne ekmek ve bulgur bırakınız. Orman ve Su İşleri Zonguldak İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak avlanma ile mücadele devam etmekte ve yaban hayatında açlık tehlikesi yaşayan hayvanlar için dağlık bölgelere yem bırakma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Yetkililere görevlerini titizlikle yerine getirdikleri için teşekkür ediyoruz. Zonguldak halkını duyarlılığa davet ediyoruz, lütfen sokak hayvanları için apartman, bahçe, garaj kapılarınızı geceleri açık bırakınız, onların sığınacak sıcak kuru güvenli yerlere ihtiyacı var. Bunları yapmak için hayvansever olmak gerekmez, insan olmak vicdan taşımak yeterli. Zor durumda bir hayvan gördüğünüzde, derneğimize, belediyeye ya da İl Özel İdaresi'ne haber veriniz."

SAHİPLENDİRME ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Sezgin, veteriner hekimin de görevi başında olduğunu ve hayvan sahiplendirme çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Sezgin, "Bakımevimize giden ana yollar açık olduğu için yemek getiren aracımız oraya yemeklerimizi  ulaştırabiliyor. Ayrıca yine zor günler için dernek olarak mama ve makarna stokumuz vardır. Bakımevi personeli gündüz ve gece olmak üzere görevinin başındadır. Veteriner hekimimiz yine görevi başındadır. Bakımevindeki hayvanların tedavi ve bakımları personelin ve derneğimiz gönüllü grubunun çalışmaları ile yöneticilerimizin desteği ile aksamadan devam etmektedir. Bakımevimizin arka tarafında yapılan büyütme çalışmamız ne yazık ki, hava koşulları sebebi ile durmuştur. Haftanın bir günü dernek gönüllü grubumuz ile bakımevine personel ve hekimimize yardıma gitmekteyiz, yemek dağıtımı, temizlik konusunda destek vermekteyiz. Sahiplendirme çalışmaları devam etmektedir" dedi.