Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Alaplı ve Kilimli Belediye başkanlarının çalışanların haklarının ve maaşlarının ödenmesi konusunda daha hassas olmalarını istedi.

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu, Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi'nin yeni yönetim kurulunu ziyaret ederek, başarılar diledi. Geçtiğimiz haftalarda kongresini yapan Belediye-İş Sendikası'nın yeni Şube Başkanı Tahsin Atayan ile birlikte Başkan Yardımcısı Osman Karataş, Mali Sekreter Asım Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Uludağ da ziyarette hazır bulundu. KGD Başkanı Atilla Öksüz, Başkan Yardımcısı Ayşe Mert, Genel Sekreter Çetin Sezgin ve Mali Sekreter Aydın Arslanyılmaz tarafından yapılan ziyarette, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. KGD Başkanı Atilla Öksüz, Belediye-İş Sendikası önceki Başkanı Cavit Zülfikar'ın uzun yıllar başarıyla sürdürdüğü başkanlık görevinin ardından Tahsin Atayan'ın aynı yönetimden çıkan deneyimli bir isim olduğunu belirterek, "Yönetim Kurulumuz olarak başta şahsınız olmak üzere yönetim kurulu üyelerinize başarılar diliyorum. Belediyelerdeki çalışanların haklarını savunmak için çalışan sendikaya, özellikle böylesi zor dönemlerde daha fazla görev düşüyor. Yönetim kurulunuzun bu konuda görevini yapacağına inanıyoruz. Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak bizim iki temel hassas noktamız var. Birincisi; basın camiasının daha elit, daha saygın hale gelmesi, sorumlu yayıncılığın gelişmesi için bizlerin ve kamuoyunun yapması gerekenler konusunda çalışmalar yapmak. İkincisi; Zonguldak sorunlarıyla ilgili, çalışma hayatıyla ilgili, şartların iyileştirilmesiyle ilgili daha fazla bir duyarlılık sergilemek. Sorunları benimseyerek objektif bir gözlemlemeyle destek olmak. Sizlerin yalnız kaldığınızı hissettiğiniz konular ve haklı taleplerinizde yanınızda olmak. Zonguldak'ın daha duyarlı bir medyaya ihtiyacı olduğu kadar, medyanın da daha duyarlı okurlara ve yöneticilere ihtiyacı var. Sizleri kutluyor, başarılar diliyoruz" dedi.
"ÇALIŞAN SAYISI NORM
KADROYA GÖRE DÜŞÜYOR"
Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Tahsin Atayan ise, ziyaretten ötürü teşekkür etti. Medya ile iyi ilişkiler içinde bulunduklarını ve gazetecilerin işlerinin de çok zor olduğunu gördüklerini belirten Atayan, bazı belediyelerde çalışanlarının haklarının ödenmemesinden yakındı. Kilimli Belediyesi ile Alaplı Belediyesi'nde çalışan üyelerinin maaş dışı sosyal yardımları ile ikramiyelerinin ödenmemesinden dert yanan Atayan, "Belediye-İş Sendikası olarak Zonguldak'ta 18 belediyede örgütlüyüz.
Bartın ile birlikte bu sayı 25'e çıkıyor. Belediyelerimiz ile toplu sözleşme görüşmelerimiz devam ediyor. Kendileri ile görüşüp çalışanların haklarının ödenmesi için pazarlıklar yapıyoruz. Belediyelerde çalışan işçi sayısı, norm kadrolar nedeniyle azalıyor, bu nedenle üye sayımız da sürekli düşüyor. Türkiye genelinde 210 bin olan sayımız, 75 bine kadar düştü. Bartın ve Ereğli Belediyesi ile hiçbir sorunumuz yok. Diğer belediyelerimizde ise sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz. Saltukova'da sözleşme görüşmelerimizin ikinci oturumu yapıldı. Önümüzdeki günlerde Ereğli'ye bağlı Gökçeler Belediyesi'nde de masaya oturacağız" diye konuştu.
Kilimli Belediyesi çalışanlarının 2 yıl önce sendikalı olduklarını belirten Atayan, sosyal hakların ödenmemesinden dert yandı. Atayan, "Kilimli Belediyemizde çalışanlarımızın kömür başta olmak üzere sosyal yardımları ödenmiyor. Bunun yanında ikramiyeleri de ödenmiyor. Mesai uygulamaları bire iki veya bire üç olması gerektiği halde bire bir uygulanıyor. Bu da çalışanlarımızın mağdur edilmesi anlamına geliyor. Başkan Seçkin Özdemir ile bunları konuşuyoruz, ama henüz çözüm bulamadık" dedi. Alaplı Belediyesi çalışanlarının içerde 2 maaş alacaklarının bulunduğunu belirten Atayan, bu duruma tepki göstererek şöyle konuştu:
"Bunların yanında arkadaşlarımızın kömür yardımı gibi sosyal hakları ve ikramiyeleri de ödenmiyor. Emekli olanların tazminatları çekilen kredilerle bekletilmeden ödenmesine karşın çalışanların içerdeki alacaklarının ödenmemesi üzücü. Başkan Nevzat Çimenoğlu'nun işçilerin alacaklarını biran önce ödemesini bekliyoruz."