Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Rıza Kılıç, Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde maaşlarını döner sermayeden alan sözleşmeli personelin kadroya geçtikleri halde maaşlarının döner sermayeden ödendiğini söyledi.
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Başkan Kılıç, "Yıllardır yaşadıkları ayrımcılık nedeniyle mağdur edilen sözleşmeli çalışanlar, ne yazık ki, kadroya alınırken de maaş mağduru edildiler" dedi.
Kadrolu tüm çalışanların maaşlarının genel bütçeden ödendiğine dikkat çeken Kılıç, şunları söyledi;
"DÖNER SERMAYEDEN MAAŞ ALINMASI KADROYA GEÇTİKTEN SONRA SON BULDU"

"Türk Sağlık-Sen olarak yıllardır süregelen zorlu bir mücadelenin ardından sözleşmeli personellerin kadrolarına kavuşmalarını sağlamıştık. 4 Haziran’da yayınlanan kanun hükmünde kararnamenin ardından sözleşmeli personeller dilekçeler ile başvurmuş ve gerekli işlemlerin yapılmasının ardından kadroya geçmişlerdir. Yani sözleşmeli personeller artık 4/A’lı kadrolu memur olmuşlardır. Yıllardır yaşadıkları ayrımcılık nedeniyle mağdur edilen sözleşmeli personellerden bazıları, ne yazık ki, kadroyu aldıktan sonrada mağdur edileceklerine dair bir takım duyumlar alıyoruz. Maaşını döner sermayeden alan sözleşmeli personellerin kadroya geçtikten sonrada yine maaşlarını döner sermayeden alacaklarına dair bir takım laflar ortalıkta dolaşıyor. Öncelikle belirtmeliyiz ki, döner sermayeden maaş ödenmesi, döner sermayeden maaş alan sözleşmelilerin kadroya geçmesi ile artık son bulmuş olması gerekir."
"MAAŞLAR GENEL BÜTÇEDEN ÖDENSİN"

"Maaşlarını döner sermayeden alan sözleşmeli arkadaşlarımıza kadroya geçişleri ile birlikte artık Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde çalışıyorlarsa genel bütçeden, üniversite hastanelerinde çalışıyorlarsa, katma bütçeden maaş ödenmesi yapılmalıdır. Biz Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda yaşanan tereddütlere son verilmesi için Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’na başvurularımızı yaptık. Bu kurumlardan gelen cevapları bekliyoruz. Umut ediyoruz ki, sözleşmelilerin kadroya geçirilme işlemlerini belirleyen bu iki kurum bu konuda çalışanlardan yana bir karara imza atarak döner sermayeden maaş ödenmesine son noktayı koyar. Türk Sağlık-Sen olarak biz bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Hem kadroya geçen sözleşmeli arkadaşlarımız hem de çalıştığımız kurumlarımız için önemli olan bu düzenlemenin talep ettiğimiz şekilde hayata geçirilmesini istiyoruz. Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’ndan bu konuda bir olumsuz görüş gelirse bu konuda da vakit geçirmeden hukuka başvuracağımızı herkesin bilmesini isteriz."