Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi ile Metropoliten Belediye Birliği Başkanlığı arasında toplu sözleşme imzaladı. Metropoliten Belediyeler Birliği'nde çalışan işçilere yüzde 36 oranında zam yapılarak 900 TL olan maaşları bin 500 TL'ye çıkartıldı.
Zonguldak Belediye ve Metropoliten Belediyeler Birliği Başkanı İsmail Eşref, işçilerin maaşlarının çok düşük olmasından dolayı yüzde 36'lık artış yaptıklarını dile getirirken, memnun kalmayanlar içinde, "Kusura bakmasınlar" ifadesini kullandı. Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, toplu sözleşme öncesinde yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;
"BU ENFLASYONDA BU
RAKAMI BULMAK ZOR"
"33 TL günlük yevmiye alan işçilerin, bu sözleşme ile günlük yevmiyeleri 45 TL'ye çıkartıldı. Metropoliten Belediyeler Birliği ile toplu sözleşme sürecini bitirdik. Bunun sonucunda arkadaşlarımızın günlüğü 33 lirayken 45 liraya çıkarttık ve yüzde 36'lık bir zam aldık. Bunun yanı sıra yüzde 25 oranda da sosyal haklarımızda bir artış oldu. Bu bağlamda Başkanımız İsmail Eşref olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımız her ne kadar memnun olmasa da, bu da büyük bir artıştır. Enflasyonun tek rakamlarda olduğu günümüzde bu rakamı bulmak çok zor... Onun için çok teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımızın bu zamlarla birlikte maaşı bin 500 TL civarına geldi. Bu rakam Zonguldak için yeterli bir rakam değil. Ama günün şartları bu…"İşçilerin ikramiyelerine yapılan zam ile birlikte yüzde 100'lük bir artış yapıldığını dile getiren Başkan Eşref ise, işçilerin orada çok büyük sıkıntılar çektiğini de dile getirerek şunları söyledi; "Metropoliten Belediyeler Birliği çok önemli bir birlik. Zonguldak'ın temel altyapısında imar planı yapan, içme suyunu temin ederek çok ciddi hizmetler veren bir birlik. Görevini fazlasıyla yerine getirdi. Bu birlik içerisinde çalışan arkadaşlarımız, yani güvenlik görevlisinden Kaptaş suyunun bulunduğu bölgedeki tüm çalışan arkadaşlarımız orada mahrumiyet bölgesindeler. Arkadaşlarımız orada zor şekilde çalışıyorlar. Şimdi yollarını yapıyoruz. Baraja giden toprak yolu biz yapıyoruz. Bu maaş Zonguldak ortalamasında çok düşük bir maaştı. İyileştirilmesi gerekiyordu. Biz bu 33 lirayı toplu sözleşmede 45 lira yaparak ve 12 günde ikramiye vererek artış sağlattık. Bu yüzde 36 değil, yüzde 100 zam yapmaktır. Normal maaş almadıkları için böyle bir artış yaptık. Maaşları çok düşüktü. Bu bir adım ve ciddi bir artış. Eğer bundan memnun olmayan çalışan arkadaşlarımız varsa kusura bakmasınlar. Bunu hoş karşılamıyorum. İşçilerimize ve sendikalarımıza hayırlı olsun. Daha fazlasını vermek isterdik fakat bütçe gelirlerini düşünmemiz lazım."