CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, Çaycuma İlçe Başkanı Köktürk'ün istifasını şu sözlerle değerlendirdi: Siyasetçiliğin maddi külfeti de var, kirası, elektriği, suyu, telefon, personel maaşı var, köylere ziyaretlere, düğünlere, cenazelere gidiyorsunuz. Bu masraflar bir kişiye kaldığı zaman yorgunluk kendiliğinden geliyor.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk'ün istifasıyla ilgili değerlendirme yaparak, Köktürk'ün aslında daha önce istifa edeceğini, ancak kendisinin geri döndürdüğünü söyledi. Köktürk'ün üzerinde maddi olarak çok yük olduğunu belirten Peker, konuyla ilgili şunları söyledi;

 

BU İSTİFANIN ALTINDA BİR ŞEY ARAMANIN ANLAMI YOK

Ben İl yönetimine girmeden önce Çaycuma Belediye Başkanlığı'na aday olmuştum. O zamanlar Köktürk'ün kendisiyle iç içe bir çalışma yaptık. Ailesini de tanıyorum. Biz Çaycuma İlçe'yle İl yönetimi olarak çok uyum içerisinde çalışıyorduk. Kurumlar istasyon, insanlar da trendir, gelir, geçer. Şeref Köktürk de bunlardan biridir. İstifa etmek başka bir şey, görevden alınmak başka şeydir. Sayın Köktürk, bana, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinden hemen sonra istifa edeceğini söylemişti. Çok yıprandığını ve yorgun olduğunu dile getirmişti. Ben de kendisine rica etmiştim, İlçe seçimlerine kadar durmasını rica etmiştim. O da bu ricamı kırmadı ve istifa dilekçesini askıya aldı. Siyaset gerçekten kolay değil, insanı yoruyor ve yıpratıyor. Siyasetçiliğin maddi külfeti de var, kirası, elektriği, suyu, telefon, personel maaşı var, köylere ziyaretlere, düğünlere, cenazelere gidiyorsunuz. Bu masraflar bir kişiye kaldığı zaman yorgunluk kendiliğinden geliyor. Hangi derneğe, hangi siyasi partiye giderseniz bu tür kurumlarda maddiyat bir-iki kişiye kalıyor. Ama İl yönetiminde durum daha farklı, 6-7 tane İl Başkan Yardımcısı var. Hepsinin çalışma birimi farklı, herkes kendi iş birimiyle ilgili çalışıyor, birbirlerinin iş yükünü hafifletiyor. Yani başkanımızın çoğu zaman 'yetişemiyorum' dediğini biliyorum. Onun için biz bu istifaya tepki, protesto olarak bakmayacağız. Ben daha önceden istifa edeceğini biliyordum, yorulduğunu ve çok yıprandığını kendi gözümle gördüm. Biz siyasetçiler çoğu zaman kendi cebimizden harcarız. Bunun altında hiçbir şey aramanın anlamı yoktur.