CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk, Star işçilerine destek verdi.

CHP Zonguldak Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde galeri açma işi yapan taşeron Star Madencilik A.Ş.’de 11 gündür iş bırakma eylemi gerçekleştiren işçilere destek verdi.
Milletvekili Köktürk, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;
“Kozlu’da hizmet alım yoluyla galeri açan madencilik firmasının çalışanlarının eylemleriyle ilgili olarak yapılan açıklamalar ve ortaya çıkan durum; TTK’daki taşeronlaşmanın yanlışlığı kadar, Zonguldaklının emeğinin de ne kadar sahipsiz olduğunu ortaya koymaktadır. Türkiye Cumhuriyeti anayasamızın 55’inci maddesi, ‘Devlete, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gereken tedbirleri alma görevini’ yüklemiştir. Anayasamızın 55’inci maddesi, anayasamızın 2’nci maddesinin ışığı altında değerlendirildiğinde; devlet ve siyasal iktidar temsilcilerinin, ücretlerini alamayan maden işçilerinin açık emek sömürüsü karşısında, kayıtsız kalmalarını değil,   bilakis, yaptırım mekanizmalarını devreye sokarak, sorunu çözüme ulaştırmalarını zorunlu kılmaktadır.
Bu nedenlerden ötürü iktidar temsilcilerine, devlet adına yetkili ve sorumlu olanlara anayasa ve yasalardan doğan görev ve sorumluluklarını hatırlatmayı bir görev sayıyoruz. Açık emek sömürüsü karşısında mevzuattaki yaptırım mekanizmaları devreye sokulmalıdır. Zonguldak madencisinin emeğine sahip çıkılarak, yaşanan sorun bir an önce çözülmelidir.”