1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü’nü, İstanbul Taksim Meydanı’nda kutlanan 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü’ne katılan madenci yine ses verdi.

Emeğin Başkenti’ni temsil eden madencilerin Taksim’de kutlanan bayram ile ilgili GMİS’ten yapılan açıklama şöyle:

GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Genel Merkez Yöneticileri, Şubeler Başkan ve Yöneticileri ile birlikte Zonguldak’tan gece yola çıkan maden işçileri, 1 Mayıs sabahı Unkapanı Köprüsü’nde toplandı ve kalabalık bir grupla Türk-İş kortejine katılarak Şişhane-Tarlabaşı Bulvarı güzergahından yürüyerek Taksim Meydanı’na ulaştı.

Maden işçileri yol boyunca attıkları sloganlarla mitinge katılan diğer gruplardan büyük alkış aldı. Madenciler yürüyüş sırasında “Geliyor geliyor madenciler geliyor”, “Emeğin başkenti şanlı Zonguldak”, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Madenci feneri sönmeyecek”, “Maden işçisi demokrasi bekçisi” gibi sloganlar attı.

GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi ve eski Genel Başkanı Nail Güreli ile gazetecilerin kortejinde bir süre yürüyerek grevde olan gazetecilere destek verdi. Madenciler, Tekel işçilerini de “Tekel işçisi yalnız değildir” sloganıyla destekledi.

Muslu, yürüyüş boyunca çok sayıda ulusal TV kanalına da demeç verdi.

Yürüyüş boyunca maden işçilerine gösterilen ilgi Taksim Meydanı’na giriş sırasında doruğa çıktı.

“Geliyor geliyor madenciler geliyor” sloganıyla tören alanına giren madenciler “Yiğit madenciler” olarak anons edildi ve Taksim Meydanı’ndan büyük alkış aldı.

32 yıl aradan sonra yeniden Taksim Meydanı’nda kutlanan 1 Mayıs töreninde GMİS üyesi madenciler en dikkat çeken grup oldu.

MESAJ VERDİK

1 Mayıs Kutlamalarının ardından bir değerlendirme yapan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, “32 yıl aradan sonra 1 Mayıs’ı Taksim’de büyük bir coşkuyla, anlamına uygun olarak kutladık.

Türkiye işçi sınıfı ve emekçiler, demokrasi mücadelesini her şart altında sürdürdüklerini dostta düşmana gösterdiler.

Biz de 1980’den bugüne kadar vermiş olduğumuz demokrasi mücadelesiyle herkese kendini kabul ettirmiş bir olarak maden işçileri ve GMİS olarak Taksim’den, Türkiye’ye ve dünyaya mesajımızı verdik.

Katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.