TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanlığı'nın "4 Aralık Dünya Madenciler Günü" dolayısıyla düzenlediği yarışmalarda dereceye girenlere önceki akşam ödülleri verildi. İlköğretim birinci ve ikinci kademe ile lise düzeyindeki öğrenciler için şiir, kompozisyon ve resim yarışması, Küçükler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorisinde de satranç turnuvası düzenlendi.
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Lokali'nde düzenlenen ödül törenine; Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Türk-İş İl Temsilcisi Ahmet Hasanefendioğlu, KESK Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız, ESM Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu, SES Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagüzel, CHP'li Belediye Meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.
EŞREF: "MADENCİLERİMİZ
AÇISINDAN ÖNEMLİ"
Ödül töreni öncesi konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, madencilik alanında yapılan yarışmaların maden şehitlerimiz ve yeraltında çalışan madencilerimiz açısından önem teşkil ettiğini belirtti. Eşref, tüm maden şehitlerini rahmetle andığını belirterek, yarışmaya katılan öğrencileri kutladı.
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı da konuşmasında şunları söyledi;
"Bu yarışmalar ile madencilik mesleğini ve yeraltı zenginliklerimizin değerini yer üstüne taşınmasını ve yaşanan sıkıntıların yer üstüne çıkarılmasını istedik. Madenlerimiz ile ilgili çocuklarımızın yazılı olarak ve resim çizerek düşüncelerini aktarmalarını ve madenciliği özümsemelerini amaçladık."
Konuşmaların ardından yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri dağıtıldı.
Şiir dalında dereceye giren öğrenciler: 1.İsmail Akçaoğlu, 2.Metin Köroğlu, 3.Seda Küçük Kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler: 1.Sevda Büşra Bayrak, 2.Aylin Topal, 3.Nur Yeşilkurt.
Resim dalında İlköğretim 1.Kademe'de dereceye giren öğrenciler: 1.Görkem Güledağı, 2.Beyza Muslu, 3.Banu Bozma, Ozan Akar ve Rümeysa Akça'ya ise mansiyon ödülü verildi.
Resim dalında İlköğretim 2.Kademe'de dereceye giren öğrenciler: 1.Devran Çelik, 2.Emrah Koymal, 3.Kader Uzuntarla, Seda Kök ve Elif Açıkgöz'e ise mansiyon ödülü verildi.
Satranç Turnuvası Küçükler Kategorisi'nde dereye giren öğrenciler: 1.Büşra Gökçek, 2.Yasin Gürleyen, 3.Abdulsamet Koyun, 4.Özgür Barkın Albayrak, 5.Berkaycan Sivri, 6.Cemil Emre Çakmak, 7.Ege Atay, 8.Yusuf Onat Yılmaz, 9.Arın Dalahmetoğlu, 10.Arif Alkan-Hikmet Sami Ercoş.
Yıldızlar Kategorisi'nde dereceye giren öğrenciler: 1.Murat Serhat Yüksel, 2.Mustafa Azat Güçlü, 3.İkra Betül Oğuz
Gençler ve Büyükler Kategorisi'nde dereceye girenler: 1.Erdi Can Aydın, 2.Tuncay Atamer, 3.Celalettin Erdoğan.