Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Eski Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu’yu ziyaret etti.

ZKÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, ZKÜ Hukuk Müşaviri Aygün Vardal ile birlikte GMİS Genel başkanı Ramis Muslu’yu makamında ziyaret ederek, görev süresince desteği nedeniyle teşekkür etti. ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz, üniversiteye tanıtan kitapçıklar ve üniversitenin araştırmaları ile başarı sıralamasını gösteren belge hediye etti. Muslu ise Açıkgöz’e içerisinde kömür bulunan vagon maketi hediye etti.
Ziyaret için teşekkür eden Muslu, “8 yıllık görev süresi boyunca Bektaş Açıkgöz hocamız, başarılı çalışmalar yaptı. Bu çalışmaları unutmamız mümkün değil. Biz madencilere verdiği desteği ve değeri unutmamız mümkün değil. Hocamızı bu kentten göndermek istemiyoruz. Bilgi, beceri ve deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz. Madencilerin kalbinde ayrı yeriniz var, gönlümüzde yaşayacaksınız” dedi. Tüm madencilere teşekkür eden ve ölen madencileri saygıyla andığını belirten Rektör Açıkgöz ise, şöyle konuştu;
“Bu kentteki en önemli insan, maden işçisidir. Maden işçilerine hizmet etmek benim için onurdur. Maden işçisini unutmamız mümkün olmaz.”
Yapılan ikram ve sohbetlerin ardından ziyaret sona ererken, Eski Rektör Açıkgöz bazı kurum ve kuruluşlara giderek, ziyaretlerini sürdürdü.