Karadeniz Ereğli, Alaplı, Ormanlı ve Çevresi Kuyumcular Derneği Başkanı İhsan Yazıcıoğlu, bankalara altın alıp satma yetkisinin verilmesini değerlendirdi.

Türk kültüründe her ailenin bir kuyumcu olduğunu, insanların bu alışkanlıklarından vazgeçmeyeceklerine inandıklarını belirten Yazıcıoğlu, ailelerin kuyumcusuna güvendiğini ve bu güvenin devam edecek olması nedeniyle bankaların kendilerini etkilemeyeceğini söyledi.

Karadeniz Ereğli, Alaplı, Ormanlı ve Çevresi Kuyumcular Derneği Başkanı İhsan Yazıcıoğlu, herşeye rağmen bankada altın hesabı açtırıp altın teslim etmeyi veya bankaya altın satmayı düşünenlerin, kesinlikle önce kuyumcularına giderek altınlarının gerçek değerini öğrenmeleri gerektiğini aksi takdirde mağduriyetlerin yaşanabileceğini söyledi. Bankaların bünyesinde uzman kuyumcu çalıştırmadıkları için değer tespitinde yanlışların olabileceğine dikkat çeken Dernek Başkanı İhsan Yazıcıoğlu, bankalarda sağlıklı bir altyapının oluşmasının yıllar alabileceğini söyledi ve hiç bir vatandaşın mağdur olmasını arzu etmediklerini vurguladı.