Zonguldak Eğitim İş Temsilcisi Metin Kahveci, öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinin geç ödendiğini hatırlatarak bu sorunun çözümlenmesini istedi.
Eğitim İş'e bağlı üyelerin konu ile ilgili seslenişte bulunduklarını da hatırlatan Kahveci, ek ders ücretlerinin normalde ayın 11'inde ödenmesi gerektiğini ama her ay ödemenin geciktiğini söyledi.
Konu ile ilgili Zonguldak Eğitim İş Temsilcisi Metin Kahveci'nin açıklaması şu şekilde:
Eylül 2011 dönemine ait ek ders ücretleri ayın 11'in de alınmasındaki gecikmenin nedenleri sorgulayan üyelerimiz haklı bir seslenişte bulunmaktadır. Ek ders ücretlerinin geç ödenmesindeki basın açıklamalarımız bir değil, iki değil, üç değil kaçıncı basın açıklamaları yaptığımızı biz de bilmiyoruz. Banka yetkilileri mağduriyetin bizden kaynaklanmadığı tamamıyla Milli Eğitim'den kaynaklandığını ifade etmektedirler. Bu sorunun çözülmesi konusunda sendika olarak bize düşen görevlere de açık olduğumuzu belirtirken aksaklıkların nereden kaynaklanıyorsa üzerine gidilip bir an önce halledilmesini istemekteyiz. Muhasebe ya da okullardan kaynaklanan gecikmeler önlenerek zamanında ek ders ücretlerinin ödenmesi konusunda herkes rahat edecektir. İşini geç yapıp hepimizi mağduriyete iten hangi birim varsa da o birime karşı yaptırım uygulanmasını talep etmekteyiz.
Umuyoruz ve diliyoruz önümüzdeki aylarda bu sorun çözülerek bir daha gündem oluşturmadan rafa kaldırılmasıdır.