AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Tepebaşı Mahallesi'nde yaşanan 2B sorunu hakkında açıklamalarda bulundu. 
AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Tepebaşı Mahallesi'nde eski CHP'li Belediye Başkanı İsmail Eşref döneminde oluşturulan komisyon kararıyla 12 TL olan yerin 800 TL olması nedeniyle yaşanan sorunla ilgili olarak çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Mahalle sakinlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalıştıklarını belirten Karaduman, Biz teşkilat olarak Tepebaşı Mahallesi'nde bir dizi ziyaretlerde bulunmuştuk.
Orada vatandaşlarımızla görüştük, esnafımız ile görüştük. Gezilerimizde ortaya çıkan birkaç husus vardı.
Bunlardan bir tanesi 2B arazilerinin satışında ortaya çıkan emlak birim fiyatlarının yüksek olmasıydı. 2009 yılında belediye tarafından kurulan komisyonda emlak değer artışının bazı caddelerde yüzde 6666 oranında yükselmesi sonucu bir adaletsizliği gördük. Mahalle sakinleri bunları dile getirdiler. Bizde iktidar partisi olarak bunun takipçisi olacağımızı söylemiştik. Geçtiğimiz haftalarda Meclis'te gurup toplantısına katıldığımız zaman orada bakan yardımcımıza ve milletvekillerimize konuyu arz ettim. Geçtiğimiz hafta da Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Muhammet Balta şehrimizi ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında Tepebaşı Mahallesi muhtarı ve mahalle sakinleri ile birlikte Bakan Yardımcımız ve Vali Bey'in bulunduğu küçük bir toplantı yaptık. Bu toplantıda kendilerine anlattık. Bakan Yardımcımız bu konuları ile ilgileneceğini, Bakanlığımızın 2B arazileri ile ilgili bir çalıma yaptığını, ama şuanda sonuç olarak bir yere gelmediğini önümüzdeki süreçte sonuçlanacağını söyledi. Tepebaşı Mahallesi ile ilgili hem Valimiz hem de Bakan Yardımcımız muhtarımızın hazırladığı dosyayı kendilerine sundular. Şuanda Vali Bey konuyla ilgili bir inceleme yaptırıyor.
Bu fiyatların artışıyla ilgili idari bir yapılanma olabilir mi Bakan Yardımcımız da 2B arazilerinin satışında Türkiye genelinde eğer Tepebaşı Mahallesi gibi farklı bölgelerimizde mağdur olan hak sahipleri varsa bununla ilgili çalışma yapıyorlar.
Umut ediyoruz ki önümüzdeki süreçte hem mahalle sakinlerimizin sıkıntılarını çözmek için, Türkiye genelinde bir problem varsa iktidar partisi olarak bu problem ve sıkıntıları çözmek için çalışmalar devam ediyor. Bizde bu konuların takipçisiyiz. Tepebaşı Mahallesi bu konudan gerçekten rahatsız, bu bizi de rahatsız ediyor. Çalışmalarımız bu mağduriyetin giderilmesi yönünde dedi.