Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık düzenlediği basın toplantısında Gülüç Belediyesi'nin Kdz.Ereğli Belediyesine bağlanması durumunu değerlendirdi, Aydın Güngör'e yazdığı mektubu okudu.

 

Bazı belediye meclis üyelerinin de katıldığı basın toplantısında güler yüzlü bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirterek konuşmasına başlayan Posbıyık, Aydın Güngör'e hitaben yazdığı mektubu okudu.

 

POSBIYIK İLE GÜNGÖR'ÜN YAŞLILIK POLEMİĞİ

Son zamanlarda popülaritenin çok üst düzeyde olduğunu gözlemliyorum. Maşallah televizyonlardan, yerel basının manşetlerinden hiç düşmüyorsun. İnan ki çok mutlu oluyorum. Kızdığım tek şey var, müsaade edersen onu açıklayayım sözleriyle konuşan Posbıyık, Güngör'e şu sözlerle tepki gösterdi.

 BU LAFI SANA YAKIŞTIRAMIYORUM.

Sevgili Aydın Güngör, bu kardeşin için sürekli olarak, 'Yaşlandı, psikolojisi bozuldu, istifa etsin', diye göndermeler yapıyorsun. Ayıp değil mi Aydın Bey? Beni sen seçmedin ki görevinden istifa et, diyebiliyorsun? 'Halil Posbıyık yaşlandı' demeni de sana hiç yakıştıramıyorum. Bildiğim kadarıyla sen de 1946 Trabzon doğumlusun. Ben 1945 Ereğli doğumlu olduğuma göre sadece ay farkıyla senden bir yaş büyük görünüyorum. Böyle söylersen senin ifade ettiğin gibi senin de yaşlandığın ortaya çıkmaz mı?

 SENİN YAPTIĞIN HİZMETLERİ MERAK EDİYORUM.

Açıklamasında Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör'ün son zamanlarda boyundan büyük laflar etmeye başladığını ve yalan da söylediğini iddia eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Güngör'ün Erdemir'de çalıştığı dönemlerde mütevazı bir insan olduğunu, kendisini Gülüç Belediyesi'ndeki koltuğun mu yoksa Karadeniz Ereğli'de ikamet ettiği deniz manzaralı aydınlık havanın mı bu noktaya getirdiğini anlayamadığını söyledi. Başkan Posbıyık açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: Sendikanın yaptırdığı oteli, Milli Eğitim'in yaptırdığı okulları, Erdemir'in yaptırdığı Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi'ni, Karayolları'nın yaptırdığı kaymak gibi yolları, DSİ'nin yaptırdığı dere ıslah çalışmalarını, her gün gazetelere verdiğin beyanatlardan okuyorum. Ancak senin yaptığın hizmetler nelerdir; hiç onlardan bahsetmiyorsun Aydın Bey. Vallahi billahi senin Gülüç'e yaptığın hizmetleri çok merak ediyorumç

 SÖZÜNÜ DİNLEMİYORLARSA BANA TELEFON ET.

Bu arada, son günlerde gazetelere verdiğin bir demeç hiç hoşuma gitmedi Aydın Bey. Halil Posbıyık; 'DSİ müteahhidi fazla para kazanayım, diye hafriyatı uzak bölgelere taşımaktansa Gülüç Irmağı'na doldurdu; Aydın Bey sen belediye başkanısın. Buna neden mani olamadın?' diyor. Sen de; 'DSİ'lilere iki yazı yolladım; ama ne yapayım, doldurmaya devam ediyorlar. Ne yazık ki Gülüç Irmağı balçık oldu.', diyorsun. Tekrar ediyorum; bu demecin hiç hoşuma gitmedi Aydın Bey. Bu neye benzer, biliyor musun? 'Adamlar, evinin misafir odasına pislik dolduruyorlar. Ben de Emniyet'e iki yazı gönderdim ama doldurmaya devam ettiler', demektir. Olur mu Aydın Bey? Sen reissin. Hem belediye reisi hem de aile reisi. Yürekli, bıçkın adamsın. DSİ müteahhidine;  'Hafriyatı durdurun! Gülüç ırmağını balçık haline getiriyorsunuz. Ayıp değil mi?' dersin, olay biter.  Sözünü dinlemiyorlar mı? O zaman bana telefon edersin: 'Halil kardeşim, bu adamlar laf dinlemiyorlar. Gel de bana yardım et.', dersin. Ben de gelirim ve o adamların dumanını atarım Aydın Bey.

 GÜLÜÇ'TE HATIR-GÖNÜL İŞLERİ YAPILIYOR.

Düzenlediği basın toplantısında Gülüç Belediyesi çalışanlarından ve Gülüç Beldesi'ni gerçekten seven insanlardan hemen her gün belgeler geldiğini, Gülüç Belediyesi'nin, hatır-gönül işleriyle imarda yapılan yanlışlıkların belgelerinin de ellerinde olduğunu ifade eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık; Spor kulübü, Büyük Anadolu Otel, Erdemir ile olan ilişkilerin de tüm belgeleri elimizde dedi.  Böbürlenme Aydın Başkan, Senin partinden büyük Allah var diyen Başkan Posbıyık, iki belediyenin birleşmeleri konusunda yaşanan hukuki süreci de şu cümlelerle özetledi:

MAHKEME KARARININ UYGULANMASINI BEKLİYORUZ.

Karadeniz Ereğli ile Gülüç Belediyelerinin birleşmeleri için bütün işlemler tamamlandı.  İki belediyenin birleşmeleri geciktiği için imar bütünlüğü bozuldu. Su ve kanalizasyon hatlarına Gülüç Belediyesi izin vermediği için, yeni tersanelere su hattını Göktepe dağlarını aşarak ulaştırabildik. Gülüç Belediyesi'nin mücavir alanı yok, hiçbir köyü yok. Bu konuyla ilgili olarak Zonguldak İdare Mahkemesi'ne başvurduk. Mahkeme de bu birleşme konusunda bizim lehimize karar verdi. Yani mayıs ayında sona eren bu mahkemeyi biz kazandık. Bu mahkeme kararı İçişleri Bakanlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne de gönderildi. İçişleri Bakanlığı Danıştay'a başvurdu. Danıştay 1.Dairesi'ne başvuran İçişleri Bakanlığı mahkemeyi kaybetti. Yani Gülüç Belediyesi'nin tüzel kişiliğini yitirdiği için Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne bağlanması yönünde Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın imzalarını içeren kararnamenin hazırlanması için dosya İçişleri Bakanlığına gönderildi. Mahkeme kararlarının anında uygulanması gerekirken Karadeniz Ereğli Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Gülüç Belediyesi de AKP'nin, yani hükümetin belediyesi olduğundan, 25 Mayıs 2012 tarihinden itibaren mahkeme kararının uygulanmasını bekliyoruz

DOSYALARIMIZI GÖNDERMEYE BAŞLIYORUZ.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu, mahkeme kararlarının uygulanmasının da mecburi olduğunu ifade eden Başkan Posbıyık; Buna inanmak istiyoruz. Onun için de, bugünden itibaren Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu'na kadar gerekli tüm ilgili noktalara dosyalarımızı göndermeye başlıyoruz dedi.