Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, yerel bir gazetede, Zonguldak Belediyesi İmar Müdürlüğü ile ilgili çıkan yazılara cevap verdi. Gazete haberinde müteahhit Davut Acar'ın yap-işlet-devret modeliyle günübirlik tesis olarak yaptığı havuzun olduğu bölgede, proje dışı otel ve iş merkezi yapma talebinde olduğu yazılmış, Zonguldak Belediyesi yetkililerinin de gerekli denetim ve tedbirleri almadığı yönünde iddialar gündeme gelmişti.  Belediye Başkanı İsmail Eşref, konu ile ilgili inşaat halinde olan bölgede bir açıklama yaparak mahkeme kararını uyguladıklarını vurguladı. Eşref, şunları söyledi;
"YIKIM VAR, YENİ
BİR YAPIM YOK"
"1997 yılında bu bölgede böyle bir tesis yokken, sahil bandı yokken Alaborina yeni yapılmışken, burada bir yüzme havuzu ve kompleksi inşaatı başlamaya niyetlendik. 2001 yılında elimize gelen havuzumuz Zonguldak halkına hizmet veriyor. Ancak o tarihlerde açılan davalarla Bölge İdare Mahkemesi, 20 Şubat 2008 tarihinde bu bölgede yapılan inşaatın güneşleme terasının kıyı çizgisinin diğer tarafında olduğu gerekçesiyle inşaatın satın iptali kararı çıktı. Bu karar sadece güneşleme terasının yıkılması olarak değil, inşaat ruhsatının da iptali demekti. Bugüne kadar geçirilen 2 yıllık süre içerisinde, bunun 1,5 yılında ben varım. Göreve geldiğim günden bugüne buranın yıkılması gereğini ilgili yap-işlet-devret işletmesine tebliğ ettikten sonra burada yaz aylarında vatandaşın yıkım sebebiyle havuzdan faydalanmasını ve engellememek adına yaz aylarında yıkım yapmadık. Sonbahar aylarına girdiğimiz şu günlerde malum kıyı kenar çizgisinin geçtiği ve kıyı kenar çizgisi sebebiyle iptal edilmesi gereken yüzme havuzunun güneşleme terası kısmını yıkmaya başladık. Bizim yüzme havuzu tesislerimizin kıyı kenar çizgisi dışında kalan güneşleme terasının yıkılması ve yıkım sonrasında bu işletmenin yap-işlet-devret modeli firmanın 49 yıllık işletmenin on yılını geçmiş olması 39 yıllık bölümünün yeniden aynı şartlarda devamı gerekiyor. Şu anda yaptığımız uygulama yıkım uygulaması, burada şu anda yapım yok."
"KİMSE MÜNECCİMLİK
YAPMASIN"
"Biz mahkeme kararını yerine getiriyoruz. Çünkü 20 Şubat 2008 tarihinde alınan ruhsat iptali kararı bu inşaatın güneşleme terasının yıkılması ve ruhsatı iptal olduğu için tamamının gözden geçirilmesi yönünde bir mevcut durum ortaya çıkardığı için uygulamaya başladık. Bu uygulamanın mahkeme kararını uygulamak adına takdir edilmesi gerekirken, sanki burada daha büyük işler yapılacakmış gibi bir varsayımla eleştiriler almaya başladık. Şu anda burayla ilgili bir ruhsat yok. Burayla ilgili bir proje yok, proje olması mümkün değil. Çünkü bu mevkiiyle ilgili yıkım kararı uygulanmadan ruhsat verilemez. Önce mahkeme kararı uygulanacak, sonra ruhsat verilecek. Ruhsat vereceğiz, ama şu şartlarda vereceğiz. Öncelikle Bölge İdare Mahkemesi'nin tasdiki ile yıkım kararını uyguluyoruz. Önümüzdeki gün ve aylarda burada 1997'de yapılan sözleşme şartlarında yapılacak. Burada otel olmayacak. Burada alışverişi olmayacak. Burada açık ve kapalı yüzme havuzu, çevresine sosyal tesisler, restoranlar, spor kompleksi, ticaret merkezi ve otopark yapılacak. Sözleşme şartlarımız bundan ibarettir. Gelen projeye göre yeniden değerlendirilerek bu bölgede yeniden faydalanılacağı bir yer olacak. Mahkeme kararı bir yerlere çekilmesin. Burada yasaları uyguluyoruz. Mahkeme kararlarını uygulamak ne zaman yanlış oldu? Onu sorgulamak lazım.
Bazı şeyleri yapılacakmış gibi yorumlamak da sadece fantezi-yorum ve çamur atmaktan başka bir şey değil. Bu anlamda habercilerimizin bilgi alarak yazmalarını tavsiye ediyorum. Müneccimlik yapmasınlar."