Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Salih Erbay, parti binasında ba sın toplantısı düzenleyerek, Belediye Başkanı İsmail Eşref'in çalışmalarını değerlendirdi.
Toplantıya, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, Belediye Me clis Üyeleri Sabri Tığ ve Abdullah Karagüzel de katıldı. Erbay, açıklamasında, ?2009 yerel seçimleriyle birlikte Zonguldak Belediye Başkanlığı görevi İsmail Eşref'e verilerek, kentin sorunlarını çözmek ve gerekli atılımları yapmak sorumluluğu da kendisine verildi. Biz de AK Parti Teşkilatı olarak seçim sonuçlarının değerlendirmesini bir kenara bırakarak, kendisine ve ekibine hem belediyemizdeki olumlu icraatlarına grup olarak, hem de merkezi yönetimle olan ilişkilerine il teşkilatı olarak destek vereceğimizi beyan etmiştik. Geçen yedi ayı aşkın süre içerisinde eleştirilerimizde de hep yapıcı olma ve işbirliği yönündeki irademizi ortaya koyduk. Bugün geldiğimiz noktada geçen sürede yapılan icraatları ve gösterilen performansı değerlendirdiğimizde; maalesef durumun içler acısı olduğunu ve gidişatın da umutsuz olduğunu üzülerek görmekteyiz. Mali konulardan söz açarsak; geçen süre zarfında stratejik planın tamamen prosedür olarak yerine getirildiğini, buna bağlı olarak yapılan yıllık programın ve bütçenin alelacele ve bütünlükten yoksun olarak yapıldığını, ne Belediye Meclisiyle, ne diğer kamu kurumlarıyla, ne de sivil toplum kuruluşlarıyla tartışılmadan emrivaki ile geçirildiğini görmekteyiz. Bu uygulamalardan anlaşılan odur ki; belediye yönetiminin genel mali sorunların aşılmasına dair hiçbir gerçekçi çözüm planı yoktur."
"İNŞAAT VE GAYRİMENKUL
SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ TIKANDI"
"Gelir yaratmaya ya da yükseltmeye yönelik hiçbir plan yapılmazken, çareyi zam yapmakta bulunmuştur. Örneğin önceki dönemde 1,00 TL olan katı atık ücreti önce yüzde 300 zam yapılarak 4,00 TL ye 2010 yılından itibaren de yüzde 25 zam yapılarak 5,00 TL'ye çıkarılmıştır. Ayrıca halkımızın temel ihtiyacı olan suya kayıp kaçağı ortadan kaldırma yoluna gitmek yerine faturasını düzenli ödeyen vatandaşı cezalandırır gibi yüzde 15 zam yapmış olup ve İmar harçlarına tarifeyle ciddi oranda zam yapılmasına ek olarak emlak bedelleri fahiş oranda yükseltilerek inşaat ve gayrimenkul sektörünün önü tamamen tıkanmıştır. Kısacası uzun vadeli hiçbir çözüm önerileri yoktur, günü kurtarmak içinse vatandaşın üstüne gidilmektedir. Aynı anlayış imar ve şehircilik uygulamalarında da hakimdir."
"Kentin var olan şehirleşme problemleriyle ilgili hiçbir çözüm önerisi getirilmemiş, aksine bu problemlerin tek çözümü olarak AK Parti döneminde yapılan ıslah imar planları her fırsatta delmek adet haline getirilmeye başlanmıştır. Kişilerin menfaatlerini ilgilendiren olur olmaz işlerle uğraşmaktan başka bir icraatı yoktur. Dağınıklık ve plansızlık mali konularda ve şehircilik konularında olduğu gibi diğer alanlarda da kendini göstermektedir. Örneğin belediyemiz yönetimi toplu taşıma işini yüzüne gözüne bulaştırmış iş adliyelere düşmüştür. Liman Caddesi'nde Zonguldaklıların ailecek nefes alabildiği ender yerlerden olan bir bölgeyi hiç kimseyi dinlemeden içki ruhsatları verilmiştir. Bugüne kadar iyi niyet ve şehrin çıkarlarını önde tutma anlayışıyla hareket ederek muhalefetimizi yapıcı ve yumuşak tutuk ise de bu anlayış karşısında bundan sonra tolerans göstermeyeceğimizi ve hiç kullanmadığımız Adliye yolunu da kullanmaya başlayacağımızı bilmenizi isterim."