2003 yılından itibaren ilk kez bu kadar sert kış koşullarının yaşandığı Zonguldak'ın köylerinde kar yağışı devam ediyor. Süren yağış ve tipi nedeniyle kar temizleme çalışmalarını  yürüten ekiplerde ne yapacağını şaşırdı. Sert ve sıkışan karlar nedeniyle greyder ve bıçaklı kamyonlar, kapalı yolları açamıyor. İl genelinde 4 dozerle kapalı yollar açılmaya çalışılırken, açılan yollardaki karlar  greyder ve bıçaklı kamyonla yapılıyor. Öncelikli olarak hasta ve cenazelerin bulunduğu köylere yönlendirilen dozerler, zor koşullar nedeniyle saatte 200 metrelik yolu kardan temizleyebiliyor.  
Kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, iş makinelerinin operatörlerinden de bilgi aldı. Ağır koşulları ve verilen mücadeleyi gören Terzi, şöyle konuştu: "Yoğun kar nedeniyle lastikli kar temizleyicilerimiz çalışamıyor. Paletli dozerlerimiz kar yığınlarını ancak temizleyebiliyor.  Karın yoğun olduğu yerlerde saatte 200 metre temizlenebiliyor. Zonguldak genelinde 30 ekibimiz var. Köylerimizin hemen hemen yarısına kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Arkadaşlarımız gece gündüz çalışmalarını sürdürüyorlar. Birkaç gün içerisinde tüm köylerimize ulaşacağız.
Zonguldak'ın merkez ve Ereğli ilçelerine bağlı köylerimizde karın boyu 1.5 metreyi aştı"
İş makinesi operatör ve yağcıları da, devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle yığılan karlar  zor anlar yaşadıklarını  ifade etti.  
  Öte yandan ağır koşullar nedeniyle çok sayıda iş makinesinin battığı ve diğer iş makineleri tarafından kurtarıldığı öğrenilirken, 1 hafta içerisinde il genelindeki 5 iş makinesinin de arızalandığı ve tamir edilmeye çalışıldığı belirtildi.