Zaman Gazetesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 'maklube"li iftar yemeği, önceki akşam Zaman Gazetesi'nin Acılık Caddesi'ndeki bürosunun teras katında gerçekleşti. İftara, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz, Zaman Gazetesi Temsilcisi Mustafa Onursal, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.
Cihan Haber Ajansı Temsilcisi Abdullah Karabacak, her sene düzenlenen "maklube"nin ikram edildiği iftar yemeğine katılan gazeteci arkadaşlarına teşekkür ederek, "İlki 1995 yılında, eski muhabirimiz Remzi Kaçmaz'ın düzenlediği 'maklube'li iftarlar, 14 yıldır gazetecilerin vazgeçilmez damak tadı oldu" dedi.
Zaman Gazetesi Temsilcisi Mustafa Onursal da, iftar organizasyonunu arkadaşlarının kendi çabalarıyla gerçekleştirdiğini ifade etti. Onursal, gazetecilik mesleğinin zor bir meslek olduğunu belirterek, "Bunun yanında güzellikleri de var. Basın çalışanlarını, çocuğunu büyütmeye çalışan ebeveynlere benzetiyorum. Çocuğumuzu ne kadar iyi yetiştirirsek, ne kadar iyi eğitim verirsek, o kadar topluma yararlı bir evlat olur. Gazeteciliği de, ne kadar iyi eğitim alırsak, ne kadar iyi yaparsak, o kadar iyi mesajlar veririz. Bu zor mesleği omuz omuza vererek, birbirimize destek vererek daha iyi yerlere taşıyabiliriz. Bu tür organizasyonları sık sık düzenleyeceğiz" dedi.
Daha sonra gazeteciler söz alarak istek ve düşüncelerini dile getirdi.
MAKLUBE: Kelime itibariyle "ters çevirmek" anlamına gelen lezzetli bir yemektir. Ortadoğu'ya has olmasının yanında binlerce yıllık bir geçmişi olan, lezzetine doyumsuz bir yemektir. Ortadoğu, yemek kültürü bakımından dünyanın sayılı coğrafyalarından biridir. Dolayısıyla maklubenin beğenisi de diğer yemeklere nazaran açık ara öndedir. Sini ortasına pişirilen maklube, ters çevrilerek yerleştirilir. Etrafına salata ve yoğurt ile süsleme yapılır. Bu süsleme ağız tadına göre değişiklik gösterebilir.